MHP’den Karadeniz Birlik Açıklaması

MHP’den Karadeniz Birlik Açıklaması
MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Karadeniz Birlikte başlayan kongre sürecinin şaibelerle anılması nedeniyle endişemiz üreticinin mağdur olmasıdır

MHP Samsun İl Başkanı Taner Tekin, “Karadeniz Birlikte başlayan kongre sürecinin şaibelerle anılması nedeniyle endişemiz üreticinin mağdur olmasıdır. Bu mağduriyetin yaşanmaması için de gözümüzün Karadeniz Birlikte olacağının bilinmesini istiyoruz” dedi.

Son günlerde Karadeniz Birlik kongre süreci ile ilgili ortaya çıkan iddialar üzerine yazılı bir açıklama yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin; “Havzalı ay çiçeği üreticileri tarafından yargıya intikal ettirilerek ortaya atılan şaibe iddialarını üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz. Kongre seçimlerinde oy kullanacak delegelerin usulsüz olarak seçildiği iddiaları çiftçilerimizin mağduriyetlerinin artmasına neden olacağı endişesi ile konuyu yakından takip edeceğimizi kamuoyunun ve tüm çiftçilerimizin bilmesini istiyoruz.  Samsun da birçok tarım ürünü yetiştirilme imkânı olmasına rağmen, son yıllarda yürütülen yanlış tarım politikaları nedeniyle üretim kapasitesinin düştüğü, köylümüzün bu sebeple geçim sıkıntısı yaşadığı, ülke ekonomisine katkısının her geçen gün azaldığı bir ortamda, kendi haklarını savunmakla ve çiftçilere destek olmakla sorumlu olan kooperatiflerin şaibelere karışması son derece üzücü bir durumdur.  Bizim önceliğimiz çiftçilerimizin iyi niyetinin suiistimal edilmesinin önüne geçmek ve yaşanabilecek mağduriyetleri önlemektir. Amacımız,  ‘Köylü milletin efendisidir’ sözüne dayanarak, üreticinin öneminin herkes tarafından iyi anlaşılmasını sağlamak ve köylüye efendilik etmeye kalkanların niyetlerini boşa çıkarmaktır. Hukuki sürecin de başlatıldığı bu konu hakkında Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizlerde gerçeğin ortaya çıkarılması varsa çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesi için hukuki ve siyasi anlamda takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz.  Hukukun çiftçinin mağdur edilmesine izin vermeyeceğine olan inancımız tamdır.” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.