Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

MHP, ÖNCE VATAN

Anayasada Türk Devleti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan tüm vatandaşlar Türktür. Türklük; tarih, dil, soy, kültür ve din bilgisi gibi ortak ülküleri olan yüce kavramların anlam ve önemine işaret etmek için her konuşmasının sonunda Atatürk: "Ne Mutlu Türküm Diyene" sözünü teklarlamıştır.

İkinci Kurtuluş Savaşı'nı yaşadığımız iç ve dış mihraklara karşı MHP, ülkenin bekası için zor günlerde ülkenin menfaatlerini her şeyin üstünde tutmaya devam etmekte, Türk milletinin desteğiyle sürdürmekte kararlıdır. 

MHP, başkalaşma akıntısına kapılmadı, öz güvenini kaybetmedi. Değişip dönüşüp kökünden ve öz değerlerinden kopmadı. Yeri geldi dara düştü ama helal yoldan çıkmadı. MHP kendine güvendi, Allah'a inandı. Sırtını ona buna değil, egemenliğin sahibi, aziz Türk milletine güvendi.

MHP'nin sırtında menfaat yükü değil, milli bekanın yükü ve kaygısı var. O yüzden MHP duruşu anlaşılırsa hakikatlar daha iyi kavranacaktır.

MHP'nin milli bekayı muhafaza etmek için göze alamayacağı hiçbir şey yoktur. Siyasi nezaket aynı zamanda sorumluluk yüklemektedir.

Bu sorumluluğun ifadesi, millete verilmiş sözlerin milli bekaya azminin tezahürü ve teminidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR