MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ

MEZARLIK SORUNU ÇÖZÜLDÜ
Tekkeköy’de mezarlık yeri sorunu çözüldü

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, ilçe halkının en büyük sorunlarından birisi haline dönüşen mezarlık problemini çözüme kavuşturdu.

İlçe merkezinde bulunan Tekkeköy merkez mezarlığının dolması ile ilçe halkının vefat eden yakınlarını defnedecek yer bulmakta yaşadıkları sorunlar artık ortadan kalkıyor.

Tekkeköy merkez mezarlığında defin yapılacak yerin kalmaması nedeniyle yaşanan sorunu kısa sürede çözerek ortadan kaldırdıklarını ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Şeyh Yusuf Zeynüddin camii yanında bulunan Tekkeköy merkez mezarlığımız yıllarca vatandaşlarımızın ebediyete uğurladıkları yakınlarını defnettiği bir kabristanlık durumunda  idi. Senelerce defin yapılan ilçemiz merkezinde bulunan bu mezarlığımız içerisinde artık defin yapılacak yer kalmamıştı. Bizde 2014 yerel seçimlerinde seçilmemiz halinde mezarlık yeri sorununu en kısa zamanda çözeceğimiz sözünü vermiştik. Söz verdiğimiz gibi ilçemizin en büyük problemlerinden biri olarak görülen mezarlık meselesini inşallah 2018 yılı başlarında bitirmiş olacağız. 10 bin metre karelik alanda başlatmış olduğumuz titiz çalışmalar neticesinde şadırvanı, abdesthaneleri, peyzajı, ağaçlandırması, otoparkı ve çevre düzenlemesi ile mezarlık sorununu ortadan kaldırıyoruz. Vatandaşlarımız ve bizler artık acı günümüzde defin için yer aramak zorunda kalmayacağız. Allah hepimize uzun ömür versin ama yaşam kadar ölümde hayatın bir gerçeğidir. ‘Ali imran suresinde Her canlı ölümü tadacaktır’ ayeti yer almaktadır. Bu itikat çerçevesinde biz Müslümanlar için ayrı bir önem içeren mezarlıklarımıza farklı bir pencereden bakmalıyız. Ayrıca ilçemiz sınırları içerisinde bulunan ibadethaneler ve camilerimizin yanında mezarlıklarımızın, kabristanlıklarımızın, bakım, onarım, temizlik gibi daha birçok işlemini göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belirli aralıklarla düzenli olarak yapmaktayız” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.