Meyve-sebze fiyatları cep yakıyor

Meyve-sebze fiyatları cep yakıyor
Dolardaki artışa paralel olarak meyve ve sebze fiyatları da cep yakmaya başladı.

Fiyat artışı en fazla yeşil fasulyede yaşandı. Manavlarda zor bulunan yeşil fasulyenin kilosu 20 liraya kadar yükseldi. 

Dolardaki yükselişle birlikte meyve ve sebzelerde yaşanan fiyat artışı etiketlere çabuk yansıdı. Yüksek fiyat nedeniyle bazı ürünlerin satışı durunca, halk pazarları ve manavlarda da yer bulamaz oldu. Yeşil fasulyenin fiyatı 20 lirayı buldu. Kilosu 8 liraya kadar yükselen domates tane ile satılıyor. Acı biber 10, mandalina ise 8 liraya dayanıyor. 

Sebze-meyve fiyatlarındaki artış hem esnafı hem de halkı vurmuş durumdu. Fiyatları yüksek bulunan vatandaşlar, manavlarda alıcı bekleyen meyve ve sebzelere bakmakla yetiniyor. İthal ürünlerinin dolara paralel olarak daha da yükselmesi bekleniyor. 

'SATIŞLAR DURMA NOKTASINDA'

Fiyat artışlarıyla birlikte satışlarının durma noktasına geldiğini dile getiren Manav Mehmet Karademir, özellikle biber, portakal, mandalina ve domatesin fiyatının hızla yükseldiğini söyledi. Kardemir, ithal edilen muz, ceviz, badem gibi ürünlerin fiyatlarının daha da yükseleceğini öngördüklerini belirtti. 

Satışlarda durgun bir dönem geçirdiklerini dile getiren Karademir, “Biz şimdi kârın değil, ayakta kalabilmenin peşindeyiz, kâr bitti. Bugün 7 liraya biber alacaksın, 50 kuruş da masraf 7,5 lira. Nasıl bir kar koyacaksın buna?” dedi. Vatandaşın acı biberi tane tane aldığını anlatan Karademir, bu gidişle kuyumcu terazisi ile çalışacaklarını vurguladı. 

Sebze meyve almaya gelen Orhan Öznar da“Fiyatlar tabii ki biraz pahalı. Bunu alabilen de var alamayan da. İstanbul’da yaşıyorsan bunun bir bedeli var. Bunun bedelini de ödeyecek herkes.” şeklinde konuştu.

15 yıldır manav işleten İbrahim Birtaş ise yeşil fasulye fiyatında görülen artışa işaret ederek, pahalı olmasından dolayı yeşil fasulye getiremediklerini söyledi. Zam şampiyonun yeşil fasulye olduğunu vurgulayan Birtaş, fiyatının ise 20 liraya dayandığına dikkat çekti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.