Meyhanecibaşı, hafta sonu kafayı fazla...

Meyhanecibaşı, hafta sonu kafayı fazla çekince,
ayıkamamış olmalı ki, işkembe-i kübrasından bu kadar atmış

Aslında bugünkü yazımın başlığı Trabzonluyum, Trabzonlu olmaktan da gurur duyuyorum ve Trabzonlu olmayanları da seviyorum olacaktı. Ancak dünkü gazetelere göz atarken birde ne göreyim; bizim meyhaneci başı köşe yazarımız yazısında Samsun"un 9 milletvekilinden 6"sının iktidar partisinden olduğunu, Trabzon"da ise aynı partiden iki milletvekili olduğunu, bu iki vekilden birisinin de bakan olduğunu yazınca, makalemi değiştirmeye karar verdim.
Doğrusunu ararsanız, insanın yazı yazarken hata yapması normaldir, küçük ayrıntıları yazarken hata yapabilir. Ancak kime sorarsanız sorun, Artvin"den Zonguldak" a kadar hangi ilin kaç milletvekili olduğunu, kaçının hangi partiden olduğunu bilir. Kaldı ki işi, gücü Trabzon düşmanlığı olan bir köşe yazarının, bunu bilmemesi kadar ayıp bir şey olamaz. Peki bilmiyor da, ondan mı bu hatayı yaptı derseniz? Hayır, efendim bilmemesi mümkün değil. Olsa olsa hafta sonu alkolün dozajını fazla kaçırıp, yazıyı ayıkmadan yazmış olmasıdır. Yoksa kendisini büyük köşe yazarı, meslektaşlarının başı olarak gören birisinin, bu kadar bilgisiz olması mümkün mü? Mümkünse meslek ne hale gelmiş demekten başka bir şey bulamıyorum ve sizlerin takdirine bırakıyorum.
Gelelim meyhaneci başının bahsettiği konuya; DMO Bölge Müdürlüğü Trabzon"a gitmiş, bizim vekiller uyuyormuş! Bu işletme zarar etmiyormuş! Bari çalışan memurların Samsun"da bırakılması gerekiyormuş! Muş, muş, muş. Lafa bak beriye gel. DMO Bölge Müdürlüğü Samsun"da olsa ekonomik hayata büyük bir canlılık mı getirecek? Yoksa binlerce çalışanı varda onlar şehrimizden gidince alışveriş mi duracak? Bilmem hatırlarmısınız, bundan 7–8 yıl önce Telekom Bölge Müdürlüğü kurulmuştu. Bölge Müdürlüğü de Trabzon"a gitti diye bir sürü tantanası olmuştu. Şu anda o bölge müdürlüğü lağvedildi, çalışanları da öteye beriye gönderildi. Muhtemelen DMO da özelleştirilecek kuruluşlar arasında olduğundan, ilk etapta Samsun, ardından da Trabzon bölge müdürlükleri kapatılacaktır. Ayrıca devlet nerede, hangi malzemenin imalatını yapıyor da bölge müdürlüğü olsun? Ağır ağır tüm imalatlar özelleşiyor. Artık devlet üretimden ziyade, yasama, yürütme ve hizmete yönelik icraatlar yapmaktadır.
Peki, bizim meyhaneci başı bu kadar Trabzon düşmanlığı yaparken, kendisi ne yapıyor? İlimizdeki kapıcıya varıncaya dek Ordu"lu olması için mücadele ediyor, daha önce günahı kadar sevmediği İhlaslı haberin ihlassız müdürünü, sırf Ordu"lu olduğundan şimdi öpüp, yaladığını, beraber Ordu"ya Bilgisayarlar alıp, kamu kurumlarına bağışladıklarını kimse bilmediğini mi sanıyorlar? Siz hiç bu meyhaneci başının Ordu"lu siyasetçilere veya iş adamlarına çattığını gördünüz mü? Ben görmedim göreniniz varsa Allah rızası için söylesin.
Bu kadar Trabzon düşmanlığı yapan adama sormazlar mı ki, be meyhaneci başı senin çalıştığın gazetenin patronu nereli, seni destekleyen milletvekili nereli, sürekli oturup, kalktığın arkadaşlarının çoğunluğu nereli, bu kadar Trabzonlu insandan sebeplenirken, arkaya geçip, puan almaya çalışmak neden? Bunu sana yedirirler mi, ne sanıyorsun, belki yedirirlerdi ancak şimdi DENGE var yedirmez haberin olsun!    
Son olarak meyhaneci başına sorum şu; AK Parti Trabzon Milletvekilleri Nafiz Faruk Özak, Cevdet Erdöl, Kemalettin Göktaş, Safiye Seymenoğlu, Mustafa Cumhur, Asım Akyan isimlerinden hangilerini yok sayarak iki milletvekili var dediniz? Yoksa sarhoşken sayıları üçer üçermi saydın bilelim de boşuna zaman harcamayalım, olmaz mı benim meyhaneci başı meslektaşım.
Başka vilayetten olmanın moda olduğu günümüzde Trabzonluyum, Trabzonlu olmaktan gurur duyuyorum, Başka ilde doğmuş olanları da seviyorum. Hoşçakalınız…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR