MEYDAN'DA KÜLTÜR TANITILDI

MEYDAN'DA KÜLTÜR TANITILDI
Eğitimleri için Türiye'de bulunan yabancı öğrenciler 8'inci Uluslararası Öğrenci Buluşması'nın bir ayağı da Samsun Cumhuriyet Meydanın'da dün başladı.

Bugün son olarak açık kalacak alandaki yabancı öğrenciler Samsun halkının ziyaretlerini bekliyorlar.

160 ÜLKE 80 BİN ÖĞRENCİ

Türkiye'de eğitim gören toplam 160 ülkeden 80 bin uluslararası öğrenci kamuoyu tarafından tanınması öğrencilerin kabiliyet kazanmalarını ve kendi ülkelerinin gönüllü medeniyet elçileri olaran tanıtmalarını sağlamak amacıyla 8'inci Uluslararası Öğrenci Buluşması' Saray Bosna ve Kıbrıs dahil olmak üzere 33 farklı şehirde  UDEF ve TÜGVA olarak gerçekleştiriliyor. Projeye Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı , TİKA, Yunus Emre Ensitüsü, İHH İnsani Yardım Vakfı, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok , Canik Belediye Başkanı Osman Genç destek verdi.

"DÜNYA'NIN RENGİ TÜRKİYE'NİN MİSAFİRİDİR"

Samsun Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Doç. Dr. Menderes Kabadayı şu şekilde konuştu: " 8'inci Uluslararası  Öğrenci Buluşması, ülkemizin ev sahipliği yaptığı 80 Bin uluslararası öğrencinin gündeme getirilmesini hedeflemektedir. Dünya Türkiye'de ve Türkiye dünyaya uluslar arası öğrenciler taşıyacaktırç Buluşmamızın bu yıl ki sloganı ' Dünya'nın Rengi Türkiye'nin Misafir'dir. Dünyanın tüm renkleri ülkemizde buluşmuş ve kardeş olmuş, Biz bir milletiz demiştir."  Daha sonra açılışa gelen vatandaşlar çeşitli ülkelerden gelen yörelere ait kıyafetler ile fotoğraf çekindiler. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.