Mevlana, Atakum’da Anıldı

Mevlana, Atakum’da Anıldı
Atakum Belediyesi tarafından Mevlana’yı Anma etkinliğine katılan yüzlerce Samsunlu, Dursun Ali Erzincanlı’nın şiirleri ve gerçekleştirilen semazen gösterileriyle unutulmaz bir akşam yaşadı.

Atakum Belediyesi tarafından Hz. Mevlâna'nın Vuslatının 743. Yıldönümü kapsamında düzenlenen etkinlik, ünlü sanatçı ve şair Dursun Ali Erzincanlı’nın birbirinden güzel şiirleri ve semazen gösterileri eşliğinde gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi Atakum Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görülürken, yoğun katılım nedeniyle vatandaşlar merdiven boşluklarını dahi doldurdu.

Semazen gösterileriyle başlayan etkinlikte sahne alarak, ilahi, şiir ve hikayelerini Samsunlularla paylaşan Dursun Ali Erzincanlı, Hz. Mevlana’nın uluslar arası bir değer olduğunu anlatarak, “Bir doktor, kendi alanında bir hastalık olduğu süreçte gündeme gelir. O hastalık geçtiğinde hatırlanmaz. Ama Mevlana öyle mi? Mevlana her dönemin doktoru, her dönem ihtiyaç duyulan bir değer. Düşünceleri yüzyıllardır insanlığa ışık tutmuş kıymetli bir insan. Herkes bu ışıktan faydalanmalı” dedi.

Yoğun katılım karşısında duyduğu memnuniyeti dile getiren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Mevlana’nın bizim için değeri tartışılmaz. Irk, din ve mezhep farkı gözetmeyen merhameti, insan sevgisi, tevazuu sadece İslam alemini değil tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Böylesi önemli bir değerin, özellikle gençler tarafından bu denli sahiplenilmesi bizleri son derece mutlu etti. Değerli sanatçımız ve şairimiz Dursun Ali Erzincanlı’nın güzel yorumlarıyla daha da güzelleşen etkinliğimizde bizi yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Programın sonunda, 15 Temmuz’da şehit olan Astsubay Ömer Halisdemir’e için yazdığı ’30 Kuş’ şiirini okuyan Dursun Ali Erzincanlı, salonda bulunanları gözyaşlarına boğdu. İki saat süren programı Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, AK Parti Atakum İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Aydın Özil, AK Parti Atakum İlçe Gençlik Kolları Başkanı Hamza Macit, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, Atakum Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Mustafa Demirkıran, Semerkand Vakfı Başkanı Tuncay Ergi ve Atakum Belediyesi Meclis Üyeleri ile yüzlerce vatandaş izledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.