Mevcut anayasa Türkiye'nin ilerlemesine yeterli değil

Mevcut anayasa Türkiye'nin ilerlemesine yeterli değil
SAMSUN'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, mevcut anayasanın Türkiye'nin daha da ilerlemesine yeterli olmadığını söyleyerek...

 "Yapacağımız genel seçimlerde en büyük hedefimiz, Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmek" dedi.

Ankara'dan karayolu ile Samsun'a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç,Yaşar Doğu Spor Salonu'nda düzenlenen Mahalle ve Köy Başkanları Eğitim Toplantısı'na katıldı. Burada bir konuşma yapan Bakan Kılıç, "Bugün burada bir araya gelmemizin sebebi, partimizin mahalle temsilcilerimizin çalışmaları noktasında nasıl daha verimli olabilirler, AK partimizin bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaların anlatılması aktarılması ve gelecekte neler yapabileceğimizle ilgili olarak nasıl ilerleyebilir, bu anlamdaki çalışmalarınızı desteklemek için, sizlere bu noktada yardımcı olabilmek için destek vermek anlamında bir araya geldiğimiz bir toplantı. Tabi Ak Parti'nin kılcal damarları sizlersiniz. Bizler sizlerle çalışmaktan gurur, memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar göstermiş olduğunuz fedakarlıklardan, çalışma azminizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim" dedi.

Seçim zamanının yaklaştığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "2015 Haziranı'nda Türkiye genel seçimini yaşayacak. Bizler yine her zaman olduğu gibi sadece seçim zamanında değil, AK Parti’nin zaten en büyük farkı bu, biz her zaman vatandaşımızla beraberiz. Yapacağımız genel seçimlerde en büyük hedefimiz, Anayasayı değiştirebilecek çoğunluğu elde etmemiz. Çünkü artık Türkiye’deki, bugüne kadar Ak Parti iktidarlarımızın yapmış olduğu ve Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren bugüne kadar getirdiğimiz birikimimiz bize şunu gösteriyor. Şu andaki anayasamız Türkiyemizin daha da ilerlemesi için yeterli değil. Elimizdeki imkanlar, elimizdeki yasalar, anayasa bizim daha iyi hizmet etmemizi ve ileriye gitmemizi yavaşlatıyor. Biz iktidar partisiyiz. Ama Genel Başkanımız ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu görevi devir aldıktan sonra Ankara’da durmadı. 4 ay kadar kısa bir süre içinde 40’tan fazla ilimize giderek kongrelere iştirak etti. İlk geldiği illerden birisi de kendisinin deyimiyle meşale şehir olarak adlandırdığı Samsun. Yükseköğretim yılını Samsun’da açtı. Bu zaten Samsun’un farkını ortaya koyuyor.Cumhurbaşkanımız, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecini Samsun’dan başlattı. Bakın Samsun bu kadar önemli" dedi.

Bakan Kılıç şöyle devam etti: 

"Bugün belli bir yaşa gelmiş olan genç kardeşlerimizin zannediyorlar ki bugün yaşadıkları rahatlıklar, bugün yaşadıkları özgürlük ortamı hep böyleydi. Ama değildi. Bir zamanlar Türkiye'de çok farklı engeller vardı. Çok farklı olaylar yaşandı, darbeler yaşandı. İktidar partisinin, yüzde 50’ye yakın oy almış iktidar partisinin kapatılması için uğraşıldı. Ve biz 2010 yılında Ak Parti olarak mecliste parti kapatmayı tarihe gömmek için anayasa değişikliğiyle uğraşırken, çalışırken, şimdi geçmiş günlerde, yakın zamanlarda ne idüğü belirsiz, neden ortaya çıkmış olduğunu anlayamadığımız bir parti kapatma sözünden bahseden muhalefet o çalışmaları engellemeye çalışıyor. Dürüst olacağız. Biz Ak Parti olarak parti kapatmanın karşısında olduğumuzu bu hafta yine gösterdik. Biz siyasetin ülkedeki gelişimin, ülkedeki ilerlemenin dinamosu olduğunu biliyoruz. Çünkü siyasetin vatandaşla yapılan ve vatandaşla iç içe olunarak onun düşüncesini, fikriyatını milli iradenin temsili doğrultusunda yapıldığını biliyoruz. Onun için bizim için siyasi anlamdaki çalışma çok değerlidir. Ama biz şiddete asla prim vermeyiz. Özgürlüklerin önünün kapatılmasına asla prim vermeyiz." 

Son 23-24 gündür mecliste iç güvelik yasası olarak bilinen yasa üzerinde çalıştıklarını ifade eden Bakan Kılıç, "Buraya katkı vermek istiyorsanız, muhalefet partilerine sesleniyorum, buyurun gelin beraber çalışalım. Ama hep sadece AK Parti yapıyorsa istemeyiz. Kamu düzeni anlamında biz, kamu düzeninden hiçbir zaman fedakarlık yapmayız dediğimiz zaman neden bazıları bunu özgürlüklerle karıştırıyor. Tabi hep farklı ülkelerden örnekler vermeye çalışıyorlar. Farklı ülkelerde yaşanılan olayları dile getirilen şeyleri gündeme taşımaya çalışıyorlar ama hiç şunu konuşmuyorlar, örnek verdikleri ülkelerde kamu düzenini tehlikeye atacak herhangi bir şekilde bir şey olduğu zaman oranın güvenlik güçlerinin kolluk kuvvetlerinin ne kadar kararlı ve yeri geldiği zaman ne kadar sert müdahale yaptıklarını hepimiz biliyoruz. Güvenlik güçlerinin uyarılarına uymayanların nelerle karşılaştığını çok iyi biliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum