MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ

MESLEKİ EĞİTİM İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ
İlkadım'da 'Mesleki Eğitim İşbirliği' protokolü İmzalandı

İlkadım Kaymakamlığı ve İlkadım Belediyesi arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı

İlkadım Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen mesleki eğitim işbirliği protokolüne, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım Belediyesi Başkan Yardımcısı Erol Köroğlu, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Belediyesi Basın Yayın Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Oktay Çakır katıldı.

HER ADIMDA EĞİTİM

İlkadım Kaymakamlığı, İlkadım Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İlçe Halk Eğitim Merkezi Akşam ve Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Mesleki Eğitim Protokolü; ilçe halkının, kadın ve çocukların yeterliliklerinin artması, mesleklere uyumlarının sağlanması, mesleki eğitim kursları, mesleki geliştirme ve uyum kursları gibi bilgi ve belgelerin kazandırılması, mezunlara yönelik destekleme ve yetiştirme kursları, aile eğitimi, çocuk gelişimi seminer, etkinlik, vb faaliyetler düzenlenmesi ve kursiyerlerin belgelendirilmesini  kapsamaktadır.

 

ATLAMAZ; "NİTELİKLİ İNSAN GÜCÜNE İHTİYAÇ VAR"

Protokol imza töreni öncesi konuşma yapan İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, Mesleki Eğitim İşbirliği protokolünün hayırlı olmasını temenni ederek, "Bilgi ve becerilerle donatılmış ve bu donanımın davranışlarına yansıtabilen nitelikli insan gücüne ülke olarak çok ihtiyaç vardır.  Eğitimin her yerde olması, yetişmiş bilgi ve donanımı yüksek insanların varlığı ile ülkemizin yarınlarının daha aydınlık ve güçlü olmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

TOK; "EĞİTİMİN HER ALANINDA VARIZ"

Belediye olarak eğitimin her alanında çok önemli görevler üstlenerek sorumluluklarını yerine getirdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, " İlçe halkımızın, çocuk, genç ve kadınların eğitimi ve istihdamı kapsamında mesleki eğitim işbirliği protokolümüz, daha yaygın faaliyetler gerçekleştirmemize katkı ve fayda sağlayacaktır. Halk eğitimi faaliyetleri konusunda işbirliğimizin nitelikli insan yetiştirilmesi açısından önemlidir. Okul öncesinden başlayıp yüksek öğretimi de içine alan örgün eğitime günümüzde tüm bireyler ulaşamamaktadır. Örgün eğitime ulaşamayan bu bireylerin işbirliği protokolümüz kapsamında düzenleyeceğimiz mesleki eğitim kurslarımızla bu noksanlığını tamamlamış olacağız" diye konuştu.

PROTOKOL İMZALANDI

Konuşmaların ardından mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı. İmza töreninin ardından İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, nezaket örneği göstererek imza attığı kalemi İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok,a hediye etti. Başkan Tok'ta Kaymakam Turan Atlamaz'a ilçenin simgesi Saathane tablosunu takdim etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.