‘Meslek okulları teşvik edilmeli’

‘Meslek okulları teşvik edilmeli’
AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, MÜSİAD Samsun Şubesi Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Hasan Basri Kurt, iş dünyasının yeni Türkiye’de daha fazla ve daha farklı pozisyon alması gerektiğini söyledi. Bir kısım insanların işsizlikten şikayetçi olduğunu iş dünyasının da eleman bulamamaktan şikayetçi olduğunu belirten Kurt, “ 28 Şubat sürecinde İmam Hatip Liselerini kapatma adına tüm meslek okullarına zarar verdiler. Meslek okullarını her türlü kötü alışkanlıkların teşvik edildiği toplumun alt katmanlarının gittiği bir yer gibi göstermek istediler ve ne yazık ki bunu başardılar. Türkiye’de işsizlik var doğru ama iş dünyası da kaliteli vasıflı ve iyi yetişmiş meslek sahibi eleman bulamamaktan şikayetçi. Yeni dönemde meslek okullarını tekrar eski saygın hale getirmek zorundayız. Bunun için de biz siyasileri en çok sizlerin yani vasıflı eleman isteyen iş dünyasının zorlaması gerekiyor. “ dedi. Türkiye’de kişi başına milli gelirin 10 bin dolar seviyesinde olduğunu ancak bu rakamın Samsun ve yakın çevresindeki illerde 6 bin 500 dolarlarda kaldığını belirten Kurt, “ Samsun artık dünya ile kucaklaşmalı. Kara, deniz hava ve demiryolu bağlantısı olan bir şehrin sanayisinin de ticaretinin de çok daha farklı yerlede olması gerekiyor. Şimdi yeni dönemde el ele verip makro ve mikro projeleri hayata sokup dünya ile Samsun’u kucaklaştırmamız şart” diye konuştu.

 

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Selim Sar ise, Türkiye’de bir eşi daha olmayan Organize Ticaret Merkezinin Samsun’a kurulması gerektiğini söyledi. Sar, “ Doğu Çevre yolu’na önem verilmeli. Samsun Limanı uygun bir fizibilite hazırlanarak Tekkeköy tarafına taşınmalı. Samsun geçmişti ticaret şehri kimliği ile anılırdı bu kimlik yeniden kazandırılmalı” dedi.

 

Hasan Basri Kurt daha sonra Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, AK Parti Tekkeköy İlçe Başkanı Yusuf Güngör ve teşkilatla birlikte Yeşilyurt Demir Çelik Fabrikası’na giderek Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt ile sohbet etti. Kurt, “ Samsun’un ve ülkemizin Yeşilyurt gibi etkileyici başarı hikayeleri olan şirketlere ihtiyacı olduğunu söyledi.

Kurt daha sonra Atilla Makine Sanayi’ne giderek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Atilla ve işçilerle beraber öğle yemeği yedi sonra da yaklaşan 7 Haziran seçimleri için partisine destek istedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum