MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ

MESLEK LİSESİ MEMLEKET MESELESİ
Milli Eğitim Bakanı ile birlikte Meslek liseleri yeni dönemde kritik öneme sahip olacak. ‘Endüstri 4.0’ çağına girildiği bu dönemde meslek liseleri laboratuvarlarından atölyelere kadar yenilenirken, teknolojik cihazlarla donatılacak

Öte yandan okullar sanayilerle de uyumlu olacak ve okuldan mezun öğrenciler iş kaygısına düşmeyecek.Meslek liseliler iş hayatına atılmadan mesleklerini de öğrenmiş olarak gelecek adımlarını ayaklarının üstünde durmayı yerinde öğreniyor. Sektörlere ara eleman yetiştirme konusunda meslek liseleri öz verili canla başla çalışıp uygulamaları pratikle kendilerini geliştirmeyi sağlıyorlar. 

manset-(1)-011.jpg

ATIK MALZEMEDEN EKOLOJİK AHŞAP
Tekkeköy'de Ali Emine Kahvecioğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, atık malzemelerden ekolojik ahşap oyuncak yapıyor. Samsun Valisi Osman Kaymak da destek verdi. Öğrencilerin atık malzemelerden yaptığı ahşap oyuncakları inceledi. Milli Eğitim Müdürü Esen, "Minik çocukları kimyasal malzemelerden uzak tutmak, ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak istiyoruz. Doğal oyuncaklar yapıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından ekolojik oyuncak projesi yürütülüyor. Pilot olarak Türkiye'nin çeşitli yerlerinden 4 il seçildi. Biz beşinci okul olmak istiyoruz. Çünkü burada üretiyoruz. Oyuncaklarımız hazır. Projemiz de var zaten. Sadece bu konuda Bakanlığımızdan destek istiyoruz." diye konuştu.

manset-(4)-004.jpg
Mert Varıcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.