MESELE MEMLEKET MESELESİ

MESELE MEMLEKET MESELESİ
Samsunlular Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı 'demokrasi nöbetini sürdürüyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, ''Diyarbakır'daki Ulu Camii Meydanı'yla Samsun'daki meydanın ne farkı var. Hiçbir farkı yok. Mesele memleket meselesi olunca işte biz böyle birleşiriz" dedi.

Samsunlular Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) askeri darbe girişimine karşı 'demokrasi nöbetini sürdürüyor. Türk bayraklarıyla 15 Temmuz’dan itibaren Cumhuriyet Meydanı'nı boş bırakmayan Samsunlular, ellerinde pankartlar, Türk bayrakları ve sloganlarla devletin yanında olarak, demokrasiye sahip çıkmaya devam ediyor. İlk günden itibaren milletle birlikte demokrasi nöbeti tutan AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Samsun Cumhuriyet Meydanı, Terme ve Çarşamba'da alanlarda demokrasi nöbetlerine katıldı. 

Demokrasi nöbeti tutan Samsunlulara seslenen Çiğdem Karaaslan, 15 Temmuz 2016 gecesinin ülke için çok uzun bir gece olduğunu hatırlatarak, ''Çok şükür ki milletimizin iradesi sayesinde, demokrasiye ve bu ülkeye sahip çıkması ile bu badireyi atlattık. Bu ülke hiç bir şeyi kolay elde etmedi. Hiç bir şey bize altın tepsi ile sunulmadı. Şu anda Cumhuriyet Meydanı'nda farklı siyasi partilerden, farklı görüşlerden, farklı yaşam tarzlarından kardeşlerimiz var. Bizi bir arada tutan ve bizi birbirimize bağlayan tek bir duygu var, vatan sevgisi. Hepinizden Allah razı olsun'' dedi.

Ülkenin geçmiş dönemlerde acı darbeler yaşadığını belirten Karaaslan, ''1960 darbesi, bir başbakan ve 2 bakanın asılmasıyla sonuçlanan bir süreç. 1980 darbesi, kardeşi kardeşe vurduran bir süreç. 28 Şubat, ötekileştiren, ayrıştıran yok sayan bir süreç. Ülke olarak bütün bu acıları yaşadık. Yıllar sonra 15 Temmuz süreci yaşandı. 15 Temmuz'u sadece bir darbe teşebbüsü olarak değil aynı zamanda bir demokrasi bayramı olarak anacağız. Milletimizin sayesinde. Milletimiz bu ülkeyi eşkıyalara teslim etmedi" dedi.

Milletin ülkenin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin üniformasını giyerek darbe yapmaya çalışanlara ülkeyi teslim etmediği belirten karaaslan, ''Bir vatandaşımız dövizine yazmış. 'Türk ol, Kürt ol, Laz ol, Arap ol, Roman ol ama vatan haini olma.' Hatırlayın, daha önce bizi Türk, Kürt diye ayırmaya çalışmadılar mı? Diyarbakır'daki Ulu Camii Meydanı'yla Samsun'daki meydanın ne farkı var. Hiçbir farkı yok. Mesele memleket meselesi olunca işte biz böyle birleşiriz. Bu meydandan Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan ayrılın diyene kadar burdayız'' diye konuştu. 

Meydandaki demokrasi nöbetine ayrıca Vali İbrahim Şahin, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Hasan Basri Kurt, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İl Jandarma Komutanı Kd.Albay Ercan Yaşin, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, esnaflar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.