MESELE BAŞKA!

MESELE BAŞKA!
Mustafa Demir başkan seçildikten sonra Büyükşehir Belediyesi'ni çeşitli bahanelere sığınarak yaylım ateşine tutmaya devam eden bir yerel gazete; avukatlarından birisini de aracı kullanarak SASKİ'ye su zammı için dava açtırdı. Bahaneyle amaçları uğruna kamuoyunda gündem oluşturup yaylım ateşi sürdürülmek istendi...

Mustafa Demir başkan seçildikten sonra Büyükşehir Belediyesi'ni çeşitli bahanelere sığınarak yaylım ateşine tutmaya devam eden bir yerel gazete; avukatlarından birisini de aracı kullanarak SASKİ'ye su zammı için dava açtırdı. Bahaneyle amaçları uğruna kamuoyunda gündem oluşturup yaylım ateşi sürdürülmek istendi. Samsun Barosu ise kendisine bağlı avukatların etik dışı gündem amaçlı dava girişiminin yöntemlerine karşılık disipline sevk edip savunma isteyince adeta su zammına karşı 'dava açıldığı için soruşturma başlatılmış gibi bir algı' oluşturuldu.

manset-1-016.jpg

GAZETECİLİK BU DEĞİL!
Samsun Barosu, avukatlar hakkında başlatılan disiplin soruşturma ve kovuşturmalarının gizli olduğunu, gizliliği ihlal eder şekilde basın yayın organlarıyla bilgi paylaşımının suç olduğunu bildirdi. Baro,oluşturulan algının aksine haberde adı geçen avukatlar hakkında su zammına karşı dava açtıkları için değil, bilakis avukatlık meslek kurallarına, mesleki mevzuata ve mesleğin etik kurallarına aykırı bir davranışlarının bulunup bulunmadığının değerlendirilmesi amacıyla re'sen soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

erferf.jpg

AHLAK KURALLARINA AYKIRI
Baroların en temel ve birincil işlevinin ''avukatlık sıfatının gerektirdiği saygı ve güvene yakışır şekilde hareket etmelerini, yargılama faaliyetindeki yerlerini ve işlevlerini olumsuzlaştıracak ve yargının görünümünü bozacak davranışlardan kaçınmalarını sağlamak" olduğunu açıklayan Baro, daha önce de benzer tavır ve eylemlerinden haberdar oldukları mensup avukatlara karşı uygulamanın hep aynı şekilde yapıldığını bildirdi. Savunma istem yazısına bakıldığında soruşturmanın hangi amaçla açıldığının aşikâr olmasına rağmen basın ahlakına aykırı haberler yaptırıldı.

manset-1-017.jpg

manset-2-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.