Mersin Kültür Günleri başladı

Mersin Kültür Günleri başladı
Kaynak Kültür Yayın Grubu ve Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) işbirliğiyle düzenlenen Mersin Kültür Günleri başladı.

Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki iki günlük etkinliğin açılışında, Kur'ân okundu ve Mersin Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin tanıtım filmi gösterildi.

İlk gün etkinlikleri arasında gazeteci yazar Ali Demirel, "İffet Ya Hû" başlıklı bir konferans verdi. İffeti çirkin söz ve fiillerden uzak kalma, hayâ ve edep dairesinde bulunma, doğruluk, dürüstlük ve ahlâkî değerlere bağlılık üzere yaşama şeklinde tanımlayan Demirel, meşru dairedeki zevk ve lezzetlere karşı istekli davranmanın yanısıra gayrimeşru arzu ve isteklere iradî olarak kapalı kalmayı da bu kelimeyle ifade ettiklerini anlattı. İkinci konferanta yazar Ömer Sait Gönüllü, Sızıntı Dergisi'nin yayıncılık serüvenini "Dünden Bugüne Sızıntı" adlı sunumuyla aktaracak. "Kuklaların Dansı" performansıyla tiyatro sanatçısı Hakan Arısoy'un da Kültür Günleri'ne renk katması bekleniyor. İlk günün kapanışında Dr. Reşit Haylamaz, "Gönül Tahtımızın Eşsiz Sultanı Efendimiz (SAV)" konulu bir konferans verecek.

Mersin Kültür Günleri'nin ikinci gününde ise sırasıyla Seyit Nur Fethi Erkal "Risale-i Nur'u Okuma ve Anlama", Şemsinur Özdemir "Hoca Anne", Doç. Dr. Mahmut Akpınar da "Dün İrtica, Bugün Paralel" başlıklı konferansları verecek. Grup Terennüm, "İçimizden Türküler" konseriyle vatandaşlarla buluşacak. Ayrıca ressam Yazdani'nin Mekke ve Medine resimleri, Osmanlı zamanından Mekke ve Medine fotoğrafları, "Gençliğe Kurulan Tuzaklar" başlıklı karikatürler, "Gönülden Yansımalar" resimleri, Mukaddes Emanetler ve "Kur'ân–ı Kerîm Hatları" da yer alacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.