Merkez faiz kararını açıkladı!

Merkez faiz kararını açıkladı!
Merkez Bankası, seçim öncesi son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında beklendiği gibi kısa vadeli faizleri değiştirmedi ve önceden olduğu gibi, para politikasındaki "sıkı duruşu" sürdüreceğini belirtti.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Para Politikası Kurulu (Kurul), Merkez Bankası bünyesindeki Bankalararası Para Piyasası ve Borsa İstanbul Repo–Ters Repo Pazarlarında uygulanmakta olan faiz oranları ile bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının aşağıdaki gibi sabit tutulmasına karar vermiştir" denildi.


Buna göre, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 7.5, gecelik faiz oranları; marjinal fonlama oranı yüzde 10.75, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7.25 olarak sabit tutuldu.


Enerji fiyatlarındaki gelişmelerin enflasyonu olumlu yönde etkilemeye devam ettiğine işaret edilen açıklamada, "Bununla birlikte, döviz kuru hareketleri çekirdek enflasyon eğilimindeki iyileşmeyi geciktirmektedir. Bu çerçevede Kurul, yurtiçi ve küresel piyasalardaki belirsizliklerin enflasyon beklentileri üzerindeki etkileri ile enerji ve gıda fiyatlarındaki oynaklıkları dikkate alarak, gerekli görülen süre boyunca likidite politikasındaki sıkı duruşun korunmasına karar vermiştir"denildi ve şöyle devam edildi:


"Önümüzdeki dönemde para politikası kararları enflasyon görünümüne bağlı olacaktır. Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler dikkate alınarak para politikasındaki sıkı duruş sürdürülecektir."(DHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.