MERHUM MENDERES'İ YÂD ETTİ

MERHUM MENDERES'İ YÂD ETTİ
BAŞKAN EDİS, MERHUM ADNAN MENDERES’İ YAD ETTİ

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, "15 Temmuz bize koskocaman bir gelecek oluşturdu ve 27 Mayıs'ta açılan bir parantezi 15 Temmuz'da bu millet kendi eliyle onurlu ve asil bir şekilde kapattı ve bu arada demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün 55'inci yıl dönümünde rahmetle anıyoruz" dedi.

Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,Rahmetli Başbakan Adnan Menderes'in ölümünün 55'inci Yıldönümü nedeni ile yaptığı açıklamada; "Türkiye'nin kalkınmasına, demokrasimize eşsiz katkılar sağlayan, Aydınımızın bağrından çıkmış, büyük devlet adamı Adnan Menderes'in 17 Eylül günü idam edilmesi Türk Demokrasi tarihine telafisi mümkün olmayan bir yara açmıştır. Rahmetli Adnan Menderes'in hatıralarını saygıyla anıyor ve bu elim hadisenin Türk Demokrasi tarihine ders olmasını diliyorum. İnanıyorum ki; merhum Menderes ve arkadaşlarının Türkiye'nin kalkınmasına ve Türk Demokrasisine sağladıkları katkılar ilelebet hayırla hatırlanacaktır. Bu duygular ile Aydın'a ve ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı memleket sevdalısı, demokrasi şehidimiz merhum Başbakanımız Adnan Menderes'i yad ediyor onun şahsında Cenab-ı Allah'tan tüm şehitlerimize mağfiret niyaz ediyorum" dedi.

‘BUGÜN AZİZ MİLLETİYLE GURUR DUYUYORDUR ‘
15 Temmuz darbe girişiminin farklı amaçları olduğunu söyleyen Başkan Edis, yaptığı konuşmada, "Bu coğrafya zor bir coğrafya. Türlü türlü sıkıntıları bu coğrafyada meydana getirmek, yakın tarihte gördüğümüz belki yakın gelecekte göreceğimiz önemli gerçeklerden bir tanesidir ama bir gerçek var ki milletin kendisidir. Bize öteki dünyadan bakan ve bu millet için, ülke için, devlet için hizmet edenler her karşılaştığında bu ülkenin topraklarıyla bu ülkeye hizmet sevgisi büyütenler bugün aziz milletiyle gurur duyuyordur. 15 Temmuz olaylarının kimin destekçilerinin olduğunu biz çok net bir şekilde biliyoruz. Kendi başlarına adım atmaktan yoksun olanların hangi cesaretle bu milletin millet olma kabiliyetini ortadan kaldırmaya çalıştıklarını ve bu toprakları yeniden işgal topraklarına döndürmek istediklerini biliyoruz" ifadelerini kullandı.

‘DİKKAT EDİN HİKAYELER HEP AYNI, HİÇ DEĞİŞMİYOR’
"Merhale merhale elde ettiğimiz bu demokratik gelişmeyi, elde ettiğimiz hukuk üstünlüğünü, elde ettiğimiz kalkınmayı, elde ettiğimiz insanımızın hayat standartlarının yükseltilmesini geri alabilmek için neler ortaya konduğunu biliyoruz" diyen Başkan Edis, "15 Temmuz bütün dünyaya bir şey daha haykırmıştır. Bize demokrasiyi öğretmeye çalışanlar o gün Menderesin idamına da sessiz kaldılar. Dikkat edin hikayeler hep aynı, hiç değişmiyor. Arkasındakiler, bu tiyatroyu oynayanlar belki farklı isimler. FETÖ gibi PKK gibi, DAEŞ gibi ve türlü türlü her gün isim değiştiren örgütler gibi ama bilmenizi istiyorum ki oynatıcılar hep aynı ve bu vesiley yeniden ülkemize yaptığı hizmetlerden dolayı merhum Başbakanımız Adnan Menderes'e minnet duygularımı ifade ediyor, Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyorum " şeklinde konuştu.
Köksal ÖNER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.