MERCEDES HAYATA DÖNDÜ

MERCEDES HAYATA DÖNDÜ
Yarım asırlık Mercedes, 9 ay süren bakımla yeniden trafikte

Samsun'da yaşayan Ceyhun Ercan, dedesinden kalan ve garajda çürümeye terk edilen 1967 model Mercedes otomobili 30 bin lira harcayarak yeniden trafiğe çıkardı."Dedem otomobili o dönem Almanya'dan getirtmiş. 10 yıldır garajdaydı, bir bebeğin doğumuyla eşit sürede sanayide kaldı ve benim gözümde ortaya bir şaheser çıktı"

Samsun'da yaşayan Ceyhun Ercan, dedesinden kalan ve garajda çürümeye terk edilen 1967 model Mercedes otomobili, 30 bin lira harcayarak yeniden trafiğe çıkardı.Atakum Belediyespor Futbol Kulübünde altyapı antrenörü olarak görev yapan Ercan, bir süre önce hayatını kaybeden dedesi Sezai Ercan'a ait olan ve 10 yıldır garajda çürümeye terk edilen 1967 model Mercedes otomobili trafiğe çıkarmak için kolları sıvadı.Sanayi sitesinde görüştüğü ustalardan yardım alan Ercan, parçalarının bir kısmını farklı ülkelerden getirdiği otomobili 9 ay süren bir çalışmanın ardından ilk günkü haline dönüştürdü.Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesi ve babasının sanayide esnaf olduğunu dedesinin 1967 model Mercedes 280S model otomobili Almanya'dan getirdiğini söyledi.

"Arabayı sanayiye iterek götürdük"
Dedesinin uzun yıllar kullandığı otomobili daha sonra babasına bıraktığını, babasının da otomobili uzun süre kullandığını belirten Ercan, "Daha sonra babam başka araç alınca araba yaklaşık 10 sene garajda yattı. Bu arabayı sanayiye iterek götürdük ve orada araba baştan aşağı sökülerek tekrar toplanmaya başlandı. Yaklaşık 9 ay, bir bebeğin doğumuyla eşit sürede sanayide kaldı. Sanayide ince ince yapıldı. Benim gözümde ortaya bir şaheser çıktı. Ben de bu otomobili oğluma bırakacağım. Yani dededen babaya, babadan oğula, oğuldan oğula gibi bu işi devam ettireceğim." dedi.

"Konforu yeni nesil arabaların hiçbirinde göremiyorum"
Lastikleri ilk kez 50 yıl önce asfalta değen otomobili yeniden trafiğe çıkarmak için 30 bin lira harcadığını ifade eden Ercan, şunları kaydetti:"Para olayı araba yapılırken de çıkarken de hiç gözümüzde olmadı. Çok bunaldığım anlar oldu 9 ay boyunca. Araba yapmak araba alıp taksidini ödemeye benzemiyor.  Bu aracı kullanırken kendimi kokpitteki pilot gibi hissediyorum. Bunun içindeki rahatlığı ve konforu yeni nesil arabaların hiçbirinde göremiyorum. Aracın plakası da özel, 55 LN 555, dedemin o zaman özel aldığı bir plaka. O da hatıra olarak kaldı bana. Hem dedemin arabası hem plakası hatıra olarak kaldı. Ben de onu yaşatmaya çalışıyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum