Merakla başladı, topladığı eşyalarla müze yaptı

Merakla başladı, topladığı eşyalarla müze yaptı
Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan Emin Karadeniz, tarih sevgisi sebebiyle iki oda dolusu eşya biriktirdi. Tarihi eşyalarını sergileyecek bir müze bulamayınca da bu odaları müzeye dönüştürdü.

Kendisini 21. yüzyıl antikacısı olarak tanımlayan 53 yaşındaki Karadeniz, tarihi eşyalarının bir kısmını eş dosttan bulmuş, bazılarını da satın almış. Hediye gelenlerin üzerine ise teşekkür olarak, getirenin ismini yazmış.

Yaklaşık 30 yıldır antika peşinde koşan Emin Karadeniz’in bu merakı, bir yakınından etkilenerek bir kandil ve bir ağaç dibek almasıyla başlamış. Yıllar geçtikçe artan merakla topladığı tarihi eşyalar da çoğalmış. Bunları sergilemek için ilçede bir müze kurulmasını çok arzu ettiğini belirten Karadeniz, “Bu konuda uzun yıllardır uğraş veriyorum fakat bugüne kadar başarılı olamadım. İlçeye her gelen yöneticiye derdimi anlattım, bugüne kadar ciddi manada ilgilenen olmadı, her idareci geçiştirdi. İlçede bir müze olsa seve seve biriktirdiğim antika eşyalarımı orada sergileyeceğim. Sesimi kimsenin duymaması beni üzüyor.” dedi. Antika eserlere ilgi duyan birçok kişiyle irtibatlı olduğunu, ayrıca nerede bir antika eşya olduğunu duysa hemen oraya koştuğunu anlatan Karadeniz, “Bendeki bu antika merakı, hayat akışımı etkileyecek kadar yoğun. Sürekli arayış içindeyim. Geçmişin izlerinin, geleceğe ışık tuttuğuna inanıyorum. Amacım, yeni neslin geçmişle bağlarının kopmaması. Bu kadar emek ve para vererek topladığım eşyaların evimde sergilenmesi beni üzüyor. Oysa ben, halka açık bir yerde sergilense ve herkesin görme imkânı olsa çok mutlu olurum.” şeklinde sitemini dile getirdi. Emin Karadeniz’in antika eşyaları arasında, geçmiş yıllarda tarımda kullanılan aletler, eski okul diplomaları, eki fotoğraflar, ev eşyaları, tekstil sektörünün ilk işleme malzemeleri ve ticari hayatta kullanılan malzemeler bulunuyor. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.