Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Merak Edenlere..!

                                     

 

                Nasıl başladım yazmaya . Meraklılarına, kısa ve öz anlatmaya çalışayım.Yıllardır kağıt, kalem ve silgi benim vazgeçilmez arkadaşlarımdır.Daha sonra pense, tornavida,çekiç ve murçta, mesleğim icabı vazgeçilmezlerim arasında yer almıştır.

                Daha çok annemin, odamın kapısını gecenin bir yarısı açıp “oğlum, yarın erken kalkıp dükkanı açmayacak mısın?” demesiyle, elimden bıraktığım kağıt ve kalemle; Bazen karakalem resim, bazen şiir ve zaman zamanda yazdığım küçük hikayeleri kağıtlara döküp, gecelerimi geç vakitlere kadar doldururdum.

                Yıllar önce, ulusal bir gazetenin Anadolu'ya yayılıp tutunmak için ilgi çeksin diye yazarımız olurmusunuzla başlayıp, resim göndererek aldığım o kimlik kartı, bu işe olan merağımıda gösteriyordu.

                Oysa küçük bir işyerim, üstelik yazmakla uzaktan yakından ilgisi olmayanda Elektrik Tesisatçılığı mesleğim vardı.

                Daha sonra, radyoculuğun yavaş yavaş başladığı yıllarda, Radyo sahibi bir arkadaşın çıkardığı dergide, köşe yazmaya başladım. Dergiye yazarken, meslek grubumuza hitaben malzeme üretimi yapan bir firmanın, mal satışı yaptığı yerlere dağıttığı broşür niteliği şeklindeki ilanlara yazmaya başladım.Daha sonra iki genç arkadaşın çıkardığı yerel gazetede köşe yazmaya devam ettim.Yazdıklarımın beğenildiğini etrafdan duydukça da heyecanlanıp, bir o kadarda zevk alıyordum.

 

                YAPILIRKEN HEYECAN DUYULMAYAN İŞLER BAŞARILAMAZ.

                                                                                                                 EMERSON

               

İşte, böyle başlayan ve devam eden yazı yazma hobim daha sonra Samsun'da, yerel basında yayın hayatına başlayan, cesur ve ciddi haberleriylede yayın hayatını sürdüren DENGE gazetesinde köşe yazarlığı olarak devam ediyor.

                Bazen mesleğimle ilgili teknik konuları, bazı kez siyasetin içinde bulunduğumdan siyaseti, kimi zamanda toplumda yer edinen sosyal yapısı güçlü insanları, köşeme taşıyarak örnek kişiliklerini ortaya koyuyorum. Gün geliyor güncel konularıda köşeme taşıyorum.

                Bunları niye yazdığımı sorarsanız, meraklıları için diyorum..!Ben öncelikle yazılarımı, bu işten ekmek yediğim için yazmıyorum.Bilgi, deneyim ve tecrübelerimi insanlara aktarmaya çalışıyorum.Onun için beni, bu işi meslek edinmiş, bu işten ekmek yiyen köşe yazarlarıyla, lütfen karıştırmayın.

                Hiçbir yazım hakaret içermez ve kişilik haklarına dokunmaz. Eleştiri niteliği taşıyan yazılarımda; Gördüklerimi, doğru olduğunu bildiklerimi yazmaktan da  kimse beni alıkoyamaz. Dik, düzgün ve sert mizaçlısın derler, doğrudur. Böyle gördük, böyle yetiştik ve böylede ölürüz.Yoktur bundan ötesi.

                Asla, kendi ihtiraslarım, arzu ve emellerim için yazmam. Genel yayın yönetmenimiz Adnan BAHADIR karışmıyor ve  müdahale etmiyor.Böyle olmasına rağmen, yinede  yazmam.

                Sonuçta benim ilkem; Doğru ve dürüstçe yazmaktır.Böylede olacaktır.Meraklılarına duyurulur..!

                Her şey gönlünüzce olsun.

                SEVGİLERİMLE..!

                                   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR