"Memlekete hizmet nasıl yapılıyormuş herkese göstereceğiz"

"Memlekete hizmet nasıl yapılıyormuş herkese göstereceğiz"
Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığını açıklayan Samsun Milletvekili Erhan Usta memleketi Havza’da yoğun bir kalabalık tarafından karşılandı.

Memduhiye Mahallesi Samsun Anakara Karayolu Havza Bağlantısında karışlanan Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta seçmenleri ile tek tek kucaklaştıktan sonra uzun bir araç konvoyu ile ilçe merkezine geçti. Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Kevser Cami önünde seçmenlere seslendi.

u13.jpg

"Bu bir gönüllüler harekâtı olacak"
Usta konuşmasında 100 yıl önce Havza’da Milli Mücadelenin ilk kıvılcımın çakıldığını hatırlatarak; “İnşallah 100 yıl sonra bizde Havza’dan bir mücadele başlatıyoruz. Samsun’da 1973 yılında bir kez daha bağımsız belediye başkan adayı olarak Kemal Vehbi Gül seçilmiş. Samsun bunu yapabiliyor. O günden bu yana hiç kimse bağımsız olarak aday çıkma cüretini gösterememiş. Biz inşallah o cesareti bir kez daha gösterdik ve bağımsız olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu. Biz bu gücü ve cesareti sizlerin bu desteğinizden aldık. Ben bu toprakları aile olarak görüyorum. Ailesi insanın yanındaysa o insan için zafer kaçınılmazdır. Bu bir gönüllüler harekâtı olacak. Bir şeyi göstereceğiz Türkiye’ye. Türkiye’ye bir demokrasi dersi vereceğiz. İnanın bunu ben çok önemsiyorum. Siyasi partilerin oligarşik yapılarının içerisinde tabanının sesine kulak verilmeden dayatmalar ile adaylar tespit ediliyor. Hiç bilmediğiniz adaya oy vermek durumunda kalıyorsunuz. Bizde dedik ki bu dayatmalara bir meydan okuyalım, Türkiye’de bir demokrasi mücadelesi için yola çıktık. Benim arkamda hiçbir sermaye, para yok, benim arkamda hiçbir gurup yok, benim arkamda siz varsınız.” dedi.

u10.jpg

"Biz bölen olmayacağız, kazanan olacağız"
Usta herkesi kucaklayan bir yapıda olduğunu belirterek; “ Kendimi tüm partili kardeşlerimizi kucaklayan bir aday olarak görüyorum. Burada particilik değil hizmet için yarış yapacağız. 26 yıl boyunda devletime şerefle hizmet ettim.  MHP siyaset yapma şansımız kalmadı bağımsız olduk. Bundan sonra memleketimize nasıl daha iyi hizmet ederiz diye düşündük. Sizlerden gelen talep ve istek neticesinde adaylığımızı açıkladık. 26 yıllık devlet deneyimimizi, 26 yıllık devlet terbiyemizi, bunun üzerine 4 yıllık siyasi tecrübemizi bir birine katarak inşallah Samsun’da daha  yakından icra organı olarak Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak hizmet etmek için yola çıktık. Sizlerin vereceği güç ile bunu en iyi şekilde yapacağız. Bu memlekete hizmet nasıl yapılıyormuş herkese göstereceğiz.” dedi. Adaylığını açıkladığı günden bu yana sanal ortamda kendisine iftiralar atılmaya başlandığını belirten Usta; “26 yıllık devlet hayatımızda duymadığımız şeyleri maalesef siyaset hayatımızda bize yakıştırmaya çalıştılar. Allah’a çok şükür ki bu iftiraların hiçbir bize yakışmadı. Cenabı Allah yakışan iftiradan korusun. Kimisi dedi FETÖ’cü, kimisi dedi şunu bölecek, bunu bölecek. Biz kimseyi bölmek için aday olmadık. Biz kazanmak için aday olduk. Biz bölen olmayacağız, kazanan olacağız inşallah.  Sizlerin gözlerindeki bu ışıltıyı gördükten sonra vermiş olduğum kararın doğru olduğunu bir kez daha gördüm. Benim yakamda Türk Bayrağı olacak hiçbir siyasi partinin amblemi olmayacak. Bu yüzden herkesin oyuna ve desteğine talibim.” dedi. Karşımaya Usta’nın seçmenleri yanı sıra Havza Saadet Partisi İlçe Başkanı Saffet Ergin, Belediye Başkan Adayı Emekli Albay Şenol Tunçay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

us-(3).jpeg

u6.jpg

"Samsun ekonomisinin sürekli geriye gidişine kayıtsız kalamazdım"
Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı Kurtuluş Yolu'nda düzenlediği mitingde de konuşan Usta, Samsun'un ayaklarına prangalar vurulmuş bir şehir olduğunu öne sürdü. Samsun'un birçok avantajı olduğunu belirten Usta, "Mükemmel bir stratejik konumu, verimli ovaları, turizm potansiyeli var fakat buna rağmen Samsun sürekli geri gidiyor. İşte aday olmamızın temel nedeni Samsun'un bu geri gidişini durdurmaktır. Samsun ekonomisinin sürekli geriye gidişine kayıtsız kalamazdım." dedi. Usta, tüm tecrübelerini Samsun için kullanmaya geldiğini ve Samsun halkına kendini teslim ettiğini kaydederek, seçimlerin demokratik şekilde olmasını arzu ettiğini dile getirdi. Fikirlerin, projelerin yarıştırılmasını isteyen Usta, şunları söyledi: "Burada fikirleri yarıştıralım, projeleri yarıştıralım, yani siyasi kavgaya, siyasi rekabete dökmeyelim bu işi. Herkes eteğinde ne bilgisi varsa, nasıl bir ekibi varsa millet bunu alsın ve milletimiz ona göre tercih yapsın. Benim istediğim budur. Huzurlu ve centilmence bir seçim olsun. Buradan da ilan ediyorum, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olan herkesi tek tek ziyaret edeceğim randevu isteyerek ve bu seçimlerin sağlıklı geçmesi için elimden gelen her şeyi yapacağım."

erhan-usta-(5).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum