MEME KANSERİ İÇİN YÜRÜDÜLER

MEME KANSERİ İÇİN YÜRÜDÜLER
Liv Hospital Samsun ve VM Medical Park Samsun Hastanesi çalışanları, İl Sağlık Müdürlüğü’nün “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” dolayısıyla düzenlediği yürüyüşe katıldı. 

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün düzenlediği Meme Kanseri Farkındalık Yürüyüşü’ne Liv Hospital Samsun ve VM Medical Park Samsun Hastanesi çalışanları da destek verdi. İki hastanenin çalışanları ve yönetimi tam kadro olarak farkındalık hareketinde yer aldı.  Yürüyüşte “Erteleme pes etme”, “kanserden değil geç kalmaktan kork”, “erken teşhis hayat kurtarır” mesajlı pankart ve brandalar açan Liv Hospital ve VM Medical Park Samsun çalışanları, katılımcılara farkındalık içerikli etiketler de dağıttı. Yürüyüşe İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Hatice Öz ve protokol da katıldı.

whatsapp-image-2019-10-16-at-12-15-34.jpeg

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç çalışmanın bir farkındalık çalışması olduğunu belirtti. Oruç, "Meme kanseri erken tanısı olduğu zaman tedavi edilebilir bir hastalık. O yüzden ne kadar erken teşhis o kadar erken tedavide erken sonuç almak için önemli. Bizim isteğimiz kadınların kendi muayenelerini kendileri yapabilmeleri, mamografilerini yapabilmeleri ve bu tanılamaları yaparak muhtemel bir meme kanserinden kurtulmalarıdır" dedi.

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.