Mehmet Akif Ersoy anıldı

Mehmet Akif Ersoy anıldı
Samsun Alperen Ocakları tarafından vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle Mehmet Akif ERSOY için anma programı düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak katılan Bozok Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Recep TEMEL “Akif'in büyük bir dava ve gönül insanı olduğunu ifade ederek Alperen Gençliğinin örnek alması gereken büyük bir şahsiyet olduğunu”vurguladı.

Her şeyinden aziz bildiği devlete ve millete hayatı boyunca hiçbir karşılık beklemeden hizmet eden Mehmet Akif Ersoy'un, vatanperver, entelektüel bir yazar, şair, siyaset adamı, idealist bir aydın ve gönül insanı olduğunu anlatan TEMEL sözlerini şöyle sürdürdü: “Mehmet Akif Ersoy sadece elindeki kalemiyle değil engin gönül dünyasında kopan fırtınaları tahlil ederek samimi duygularıyla dizelere döken, gönül dünyasındaki düşüncelerini bir aydın olarak açıkça milletiyle paylaşan bir fikir adamıdır. Zengin Türk edebiyatına engin manalar içeren derin mısraları kazandıran bir şahsiyet ve hayatı mücadelelerle dolu 'iyi bir vatanperver nasıl olur' sorusunun cevabıdır. Modern dünyada birçok vasfı bünyesinde barındıran şairler içerisinde Akif, vefasıyla, cesaretiyle, özüne ve sözüne bağlılığıyla, çalışkanlığıyla, sabır ve metanetiyle, iman ve tevazusuyla bir anlamda Müslüman Türk insanının temel karakterlerini şahsında toplamış bir dava adamıdır. Akif, milletine aşık, bayrağına sevdalı, devletine sadık bir şair, aynı zamanda dünya Müslümanlarının dertlerini kendi derdi sayarak samimi bir mümin olduğunu göstermiştir. Vatan ve Hürriyet onun temel meselesidir. Tarih boyunca her şeyini kaybetse bile, istiklal ve hürriyetini kaybetmeyen, esir bir millet olarak yaşamayı reddeden Türk milleti bir kez daha karşılaştığı zillette karşı verdiği özgürlük mücadelesiyle kurtuluş savaşını kazanıp, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, Türk'ün boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya haykırırken Akif bu haykırışı İstiklal Marşı ile ölümsüzleştirmiş bir kahramandır. Kendisini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz."
--
Neresinde Bir TÜRK Varsa Yeryüzü Küresinin....
Sınırı Ordan Başlar Bozkurt Mefkuresinin...
Yürü Sensin Umudu Bütün Esir İllerin...
Yürü Nutku Tutulsun Emperyalist Dillerin...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.