Medikal OSB Bafra’ya yapılacak

Medikal OSB Bafra’ya yapılacak
Samsun AK Parti Milletvekili adayı Kamuran Özden, Medikal OSB’nin Bafra’ya yapılacağını söyledi.

Türkiye’nin  enerjiden sonra en büyük harcama yaptığı medikal ekipmanlar artık Bafra’da yapılacağını belirten Özden, ‘Bu alanda faaliyet gösteren 43 firma var. Ve hepsi de Bafra’ya gelerek yatırım yapacaklar. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Çok küçük detaylar kaldı’ dedi.

Seçim çalışmalarına Bafra ilçesinde devam eden AK Parti Milletvekili adayı Kamuran Özden, Samsun’da çeşitli yerlerde üretim yapan medikalekipmanlar üreticilerinin artık Bafra’da bir arada olacaklarını söyledi. Bu alanda Almanya ve Pakistan’dan sonra Samsun’un üçüncü sırada olduğunu belirten Özden, ‘Türkiye, enerjiden sonra en büyük harcamayı maalesef ilaç ve medikal ekipmanlara yapıyor. Yaklaşık her yıl 6 milyar dolar harcıyoruz. Bunun için yerli üretimi destekleyip dışarıya giden bedelin yurt içinde kalması için çalışıyoruz. Bunun için başlatılan çalışmaların son noktasına geldik. Bafra OSB’nin 2. Etabını bu firmalara ayırıldı. Bu alanda üretim yapan 66 firmamız var 43 tanesi Bafra’ya gelecek. Çok küçük ayrıntılar kaldı’ dedi. Türkiye’nin ilk Medaikal OSB’nin Bafra yapılacağını söyleyen Kamuran Özden, ‘ Bunun sadece Bafra'ya değil, Samsun'a değil ülkemiz açısında da çok önemli bir yatırım olduğunu düşünüyorum. Zira burası Türkiye'nin ilk Medikal Organize Sanayi Bölgesi olacaktır. Dünyada sayılı medikal sanayi üretim bölgelerinden birisi haline gelecektir. Buraya ulusal ve uluslararası yatırımcılarında çok kısa sürede geleceğini düşünüyorum. ‘ diye konuştu

Özden Medikal OSB’de binlerce gencimize iş imkanı sağlanacağını Türkiye’nin ve Bafra’nın bütün dünya tarafından tanınacağını söyledi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.