MECLİS ÜYELERİYLE İLGİLİ SON DURUM

Seçim takvimi gereği Belediye Başkan adaylarının ve Meclis üyelerinin İlçe seçim kurullarına verilmesinin son günü önümüzdeki Salı günü. Daha sonra itiraz süresi var ama çok fazla bir değişiklik olacağını düşünmüyorum. Cumhur ittifakı yapılmayan illerle ilgili sıkıntılı olan yerlerde yeniden bir değerlendirmenin yapılacağını hem MHP kanadı hem de AK Parti kanadı açıkladı. Bu minvalde neler yapılabilir onu önümüzdeki süreçte göreceğiz. Bu konuda bazı arkadaşların sosyal medya paylaşımlarında Samsun’daki adaylarla ilgili de değişiklik olacağı yönündeki düşüncelerine katılmıyorum. Olsa olsa Cumhur ittifakı yapılmayan illerde sıkıntı olan yerlerde değişikliklere gidilebilir. Karadeniz sahilinde bulunan illerde Sinop dışında bu tür bir sıkıntının olacağını düşünmüyorum. Samsun’da sıkıntı olacak konu Belediye meclis üyelikleridir. Meclis üyelikleri konusunda seçimdeki dengeler değişebilir, ne olur derseniz beklentisi olan pek çok kişi listelere giremeyince anında karşı tarafa geçeceklerini bekliyorum.

 

 

AK Parti meclis üyeliklerinde arka planda olup biten bir hayli pazarlıklar var. İlkadım’da liste başı olarak vezir hazretleri Yavuz Yılmaz’ı istiyor. İl Başkanı Avukat Emin Kazım Şen’i istiyor, bu iki arkadaşla da çalıştım. Yavuz ağabey ağır başlı, oturaklı, kişilik olarak sevecen bir kişiliği olan uyumlu bir ağabeyimiz. Sanırım üç veya dört dönem meclis üyeliği yaptı. Ben onun yerinde olsam yerimi gençlere bırakırdım. Yoksa kişilik olarak on numara bir insan ama ben olsam gençlerin önünü açmak adına bu fedakârlığı yapardım. Emin Kazım Şen kardeşimize gelince, onunla da bir dönem Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştım. İnsan olarak değerli bir insan, inançlı, karakterli ve dürüst bir kardeşimiz. O da üç veya dört dönem meclis üyeliği yapmış bir arkadaşımız ama onun da kendine göre ciddi problemleri var. Öğrencilik yıllarından itibaren ona eşlik etmiş, onu okutmuş, iki çocuk vermiş, okutup büyütmüş, hayatını ona feda etmiş eşinden ayrılması üzücü bir durum. Evlilik müessesesi öyle kolay kurulan bir müessese değil. Kimseyi kınamam ama eşinden ayrılıp yeni bir evlilik yapan bir insanın topluma yararlı olabileceğini düşünmüyorum. Yirmi otuz yıllık evlilik, kurulu bir aile yuvasını dağıtıp yeni bir aile kurmak zaten başlı başına bir sıkıntı. Böyle bir sıkıntıyla uğraş veren bir insanın Belediye meclisinde ne yapacağını çok merak ediyorum. Ersan Aksu kardeşimden ricam şu meslek taassubundan kurtulup, daha sağlıklı düşünmesidir. Bu konuda Mustafa Demir’in hata yapacağını düşünmüyorum. O insanları daha iyi tanır, kimin yararlı, kimin yararsız olacağını bilir.

 

 

Canik’te olmaması gerekenleri daha önce de yazmıştım. AK Parti’nin dünya görüşüyle uzaktan yakından ilgisi olmayan, sırf kardeşi Bakan diye iki dönem Canik’ten meclis üyeliği yapan Tahsin Canikli AK Parti iktidarından en çok yarar sağlamış bir isim olduğu ortada. Bu ismin bu listelerde olması bu topluma yapılacak en büyük haksızlık olduğunu unutmamak lazım. Aynı şekilde on beş yıldan beri meclis üyeliği ve Başkan yardımcılığı yapan Mustafa Erbay terzilik dışında en ufak bir meziyeti olmadığı ortada. Bu arkadaşın da artık evine çekilip yeni eşiyle birlikte mutlu bir hayat yaşaması lazım. Canik ilçesi belde olduğu günden beri çok şanssız bir ilçe, gelen Başkanların ikisi de toplumla uyum problemi olan, iş üretmekten ziyade kendi istikballerini ve heveslerini tatmin eden insanlardı. Bu saatten sonra Canik ilçesinin kaybedecek zamanı yok. Öyle kötü yönetildi ki anlatamam. Önceki gün bir tır kitap Canik Kültür merkezinden yüklenmiş, çöpe mi yoksa hurdaya mı gittiği belli değil. Başkanın üç tane makam arabası haczedildi. Bu meclis üyeleri ne iş yaparlardı merak ediyorum.

 

 

Atakum’da meclis üyeleri konusunda çok büyük sıkıntı yok gibi gözüküyor. Özelikle Büyükşehir Meclisine gidecek isimler konusunda sıkıntı yok. Daha önce de yazdığım gibi ilk sırada genç mimar kardeşimiz var. İkinci sırada Recep Öztel var. Kontenjanda da kerteller var. Dün AK Parti Genel Merkezinden gelen Efkan Ala bu listeler üzerinde bir çalışma yaptı. Şayet bu isimlerle ilgili değişiklik yaptıysa ve toplumda çok sıkıntı olacak isimleri listeye koyduysa yanlış yaptı. Aldığım bilgilere göre bazı ilçe Belediye Başkanlarının listelerinde değişiklik yapmak istemiş onlar da bunu kabul etmemişler. Umarım bu yanlışlıklarda ısrar etmezler. Listeler belli olunca daha detaylı değerlendirmeleri yapacağım. Bugünlük de bu kadar, kalın sağlıcakla.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR