MASONLUK PROVASI MI?

MASONLUK PROVASI MI?
Gazetelere ‘Cumartesi Kahvaltı Arkadaşları Grubu’ olarak boy boy ilanlar veren ve her Cumartesi bir araya gelen kişilerin pek çoğunun Rotaryen, Lions ve benzeri kulüplere üye oldukları, asıl amaçlarının şehri yöneten bürokrat ve siyasetçileri etki altına almak olduğu ve masonluk provası yaptıkları iddiası gündeme bomba gibi düştü.

AMAÇ ŞEHRİ YÖNETMEK Mİ?
Katılımcılarının pek çoğunun Rotaryen, Lions, Soroptimist ve benzeri Masonik kulüplere üye olanların oluşturduğu ve adını Cumartesi Kahvaltı Arkadaşları grubu olarak nitelendirdikleri bu grubun asıl amacının şehri yöneten siyasetçi, bürokrat ve işadamlarını etki altına alıp kendi dünya görüşleri etrafında toplamak olduğu iddia edilmekte. Gruba dâhil edilen bürokratların bir kısmının bu amacı bilmeden dâhil olduğu, bir kısmının ise bilerek dâhil olduğu iddia edilmekte. Düzenli olarak toplanan bu grubun etkin üyelerinin Yusuf Ziya Yılmaz'a yakın isimlerden oluşması da dikkatlerden kaçmamakta.

manset-012.jpg

EMNİYET MÜDÜRÜNÜN NE İŞİ VAR ORADA?
Her Cumartesi toplanan bu grubun etkin üyelerinin Rotary, Lions ve benzeri Mason derneklerine üye olan insanlar tarafından oluştuğu ortada olmasına rağmen ilin Emniyet Müdürünün bu toplantılara katılmasına da anlam verilememekte. Olayın arka planını en iyi bilmesi gereken İl Emniyet Müdürü olmasına rağmen adeta referans olurcasına toplantılara katılıp resimlerde boy göstermesi akıllara durgunluk verecek boyutta bir olay olarak nitelendirilmekte.

wedwedwed.jpg

ATATÜRK’ÜN KAPATTIĞI ÖZAL’IN AÇTIĞI DERNEKLER
Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasında en önemli rolü üstlenen Mason kulüpleri Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk tarafından kapatılmıştı. Merhum Turgut Özal Türk Ocaklarını açabilmek için bu kulüplerin de açılmasına izin çıkarmıştı. Ancak amaçları uluslararası masonluk örgütlerine hizmet etmek olduğu bilinen ve iyilik, güzellik kardeşlik adı altında faaliyet gösteren bu örgütlerin asıl amaçlarının ne olduğu da ortada olmasına rağmen bu örgütlere mensup kişilerle Cumartesi kahvaltıları düzenleyen bürokratların derhal bu işten vazgeçmeleri gerekirken gazete olarak bu konunun takipçisi olacağımızı da kamuoyu ile paylaşmak isteriz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum