MASKELİ FUTBOL

Uzaylı gibi giyinmiş elinde eldiven, ağzında tam filtreli maske, her  tarafından dezenfektan akıyor, kendini tam korumaya almış bu vatandaşa soruyorlar nasıl ligler oynansın mı? 

Tabi oynansın, ne bekliyorlar sıkıldık, maçlar bir an önce başlasın el insaf be! Seninki can da sporla uğraşanların patlıcan mı? Evet ben de YÜZDE YÜZ OYNAMASINDAN YANAYIM Kİ İNŞALLAH OYNANACAK ama lütfen kendimizi düşünüp başkasına aman ne olursa oldun gözü ile bakmayalım.

Hani tüm  iş yerlerinde vardır işçi sağlığı, iş güvenliği devamlı rastlarız ve çok doğru bir uygulama neden futbolda olmasın ekmeğini futboldan kazanan  kardeşlerimizin de sağlığını düşünmek zorundayız.

Corona hastalığıyla ilgilenen sağlık kurulunun verilerine bakarsak ligleri oynatma konusunda ÜMİT ışıkları bir bir yanmaya başladı. Şampiyonumuz 4 Mayıs'ta topbaşı yapacak, gerekli testler yapıldıktan sonra  idmanlar devam edecek. Samsunspor açısından şöyle bir geriye baktığımızda çok çok acılar çekip büyük mesafeler katetmişiz ve ileriye baktığımızda ise önümüz açık. Güneşli günler yakın diyoruz, neden? ALLAH'IM bizlere Yüksel Yıldırım gibi bir başkanı nasip etti. 

Dünyanın her tarafını perişan eden bu virüsten sonra futbol artık eskisi gibi olmayacak gibi duruyor. Bizim grup dahil üst gruplarda çok takım maddi imkansızlıklarla boğuşacak ve sponsor bulamayacaklar.

Devletten veya belediyelerden gelen yardımlar kesintiye uğrayacak gibi görünüyor. Türkiye'de birkaç büyük şehrin futbol takımları çok zor durumlara düşmüştü, birçoğu borç batağında idi ve küme düştü. Şimdi bunlara diğer takımlar da eklenirse hiç şaşmayalım.

TFF liglerinde çok takım mali açıdan küçülmeye gidip altyapı oyuncularına daha fazla şans verme ihtiyacı duyacaktır. Benim görüşüm, bu krizi fırsata dönüştürüp altyapı oyuncularına bilinçli bir şekilde şans verip fırsata dönüştürebilirler, izleyip göreceğiz. 

Onun içindir ki Yılport Samsunspor'un başkanı Yüksel Yıldırım SAMSUN ŞEHRİ VE FUTBOL TAKIMININ BİR ŞANSIDIR...

Kaleler gole kapalı,
Futbolcular topa sevdalı,
Hocalar kulubeye özlemli;
Hakemlerin düdüğü kararlı...

Saygılar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ümit Gök Arşivi
SON YAZILAR