'Maskeli Balo' Seneler Sonra Tekrar Seyirci İle Buluşacak

'Maskeli Balo' Seneler Sonra Tekrar Seyirci İle Buluşacak
Samsun Devlet Opera ve Balesi, 2014-2015 sanat sezonunun son prömiyerini ünlü İtalyan besteci Giuseppe Verdi'nin 'Maskeli Balo' operası ile yapacak.

"3 PERDELİK BİR OPERA OLACAK"

Samsun Devlet Opera ve Balesi, 6 Mayıs Çarşamba günü perdelerini Maskeli Balo operası için açacak. Orkestra şefliğini Tulio Gagliardo, rejisörlüğünü Yiğit Günsoy, dekor ve kostüm tasarımını Gülden Sayıl’ın yaptığı operada, sahne önü ve arkasında yaklaşık 150 kişi görev alacak. Maskeli Balo operasının Giuseppe Verdi’nin olgunluk dönemi eserlerinden olduğunu söyleyen Rejisör Yiğit Günsoy, "Çok güzel ve renkli bir operadır. Konusunu gerçek bir hikayeden almaktadır. İçerisinde danslar, koro partileri var. Dekor ve kostüm döneme sadık kalınarak tasarlandı. 3 perdelik bir opera olacak umarım Samsunlular tiyartomuzu beğenir. Sahne önü ve arkasında yaklaşık 150 kişi bu operada görev yapacak. Maskeli Balo, 15 yıl sonra Türkiye’de ilk defa sergilenecek. Bu kadar yıl sonra bunu Samsun’da yapmak beni çok mutlu etti" şeklinde konuştu. 

"BIKTIRMADAN İZLENECEK"

Kostüm sayısının oldukça fazla olduğunu belirten Dekor ve Kostüm Tasarımcısı Gülden Sayıl ise, "Dönem zaten çok şaşalı, 6 tablolu bir eser. Ama 3 perdede yaptığımız için seyirciyi yormadan, bıktırmadan izlenecek bir eser olacak. Sanatseverlerin zevk alacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nın korosu ve balesinin yer aldığı Maskeli Balo operası, 6 Mayıs Çarşamba günü saat 20.00'de sanatseverlerle buluşacak.

Prömiyer gecesinin biletleri www.biletiva.com adresinden ya da Samsun Devlet Opera ve Balesi gişesinden alınabilir. Gişe her gün saat 10.00 – 18.00 arası, temsil günlerinde ise temsil başlama saatine kadar açıktır. Onur Emirza

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.