MARAŞ'IN STK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR

MARAŞ'IN STK ZİYARETLERİ SÜRÜYOR
AK Parti Samsun Milletvekili A. Adayı Mimar Özlem Maraş, Mimarlar Odası Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek Şube Başkanı İshak Memişoğlu ile aday adaylığı konusunda bilgi alış verişinde bulundu.

MİMARLAR ODASI ZİYARETİ
AK Parti Samsun Milletvekili A.Adayı Özlem Maraş, üyesi bulunduğu Mimarlar Odası'nı ziyaret ederek, meslektaşları ile bir araya geldi. Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı İshak Memişoğlu, Mimar Özlem Maraş‘a siyasi yolculuğunda başarılar diledi. Oda yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı ziyarette daha çok mimarların sorunları ve mimarlık mesleğinin geleceği üzerinde karşılıklı fikir alış verişinde bulunuldu.
21 yıldır Samsun’ da mimarlık yapan Mimar Özlem Maraş, "Meslektaşlarımın yaşadığı sorunları çok iyi biliyorum, vazife verilmesi durumunda meslektaşlarımın Ankara’ daki sesi soluğu olacağım."dedi. 

MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI ZİYARETİ
Güne meslektaşlarını ziyaretle başlayan Mimar Özlem Maraş, devamında Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ‘ni ziyaret etti. Makine Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Kadir Gürkan ve yönetim kurulu üyeleri ile Samsun sanayisinin bugünü ve geleceği masaya yatırıldı. Kadir Gürkan, "Samsun Sanayisinin yerli ve yabancı müteşebbislere ihtiyacı olduğunu, Samsun’ un işgücü ve altyapı olarak bu tip girişimlere cevap verebilecek durumda olduğunu" ifade etti. 

ÜRETİLECEK ÜRÜNLER İŞLENMELİ
Özlem Maraş ise "Samsun özelinde tarıma dayalı sanayinin yani tarladan çıkan mahsulün işlenip katma değerli bir şekilde dünya pazarlarına satılmasının desteklenmesinin önemine değinerek.  Bu konuda yapılacak girişimlerin ve yatırımların kısa vadede sonuç verebileceğini ve sahip olduğumuz değerlerin etkili şekilde kullanılmış olacağını zira iki büyük ve verimli ovaya sahip olmasının bu ovalardan üretilecek ürünleri işlemesinin rekabet avantajı anlamında da Samsun’ u ön plana çıkaracağını çünkü işlenecek mahsulün elimizin altında olduğunu başka yerlerden getirilmek zorunda olmadığını" kaydetti. Maraş, devamla "Bunun için çiftçimizin mevcut fırsatlar konusunda bilgilendirilip bir araya getirilmesi, sanayicinin ise yatırımlarını bu gelişmeler ışında yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerekiyor."şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.