MALAZGİRT RUHU...

MALAZGİRT RUHU...
"MALAZGİRT RUHU EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"       

İLKADIM HABER

ERDOĞAN TOK

 

" Malazgirt, Anadolu'da Türklerin Şahlanışıdır."               

"Malazgirt, Yeni ve Güçlü Türkiye için önemli referanstır"

" 2071 hedefi, Türkiye'nin geleceğine ışık tutan rehberdir."

 

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Anadolu'nun kapılarının Türklere açıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yıldönümü ile ilgili mesaj yayınladı.

 

Malazgirt'in yeni bir millet ve medeniyetin başlangıcı olduğunu söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, "  Malazgirt, bizim için başlangıçtır. Bu zafer öyle bir şahlanıştır ki, Selçuklu Sultanı Alparslan'ın komutasındaki 50 bin kişilik iman erleri Türk Ordusu'nun, 200 bin kişilik Bizans Ordusu’nu yerle bir ettiği şahlanışıdır Sultan Alparslan bu zaferle Anadolu’nun tapusunu Müslüman Türk Milleti’ne hediye etmiştir. " dedi.

 

"TÜRK-KÜRT KADİM KARDEŞLİĞİNİN İLK YAPI TAŞI"

Malazgirt, Türklerle Kürtlerin kadim kardeşliğinin  ilk yapı taşı olduğuna vurgu yapan  Başkan Tok, " Malazgirt, Türklerin ve Kürtlerin bir olduğu ve kader birliği yapmaya başladıkları yerdir.  1071'de Türklerin ve Kürtlerin birbirine omuz vererek Bizans'a karşı savaşması ve galip gelmesi her iki halkın ortak paydasının ne olduğunu daha 1000 yıl önce göstermiştir. On bin Kürt süvarisi, Peçenek ve Oğuz Türkleri ile gönüllü olarak, Sultan Alparslan’ın ordusuna katılıp Bizans’a karşı savaşmış, o gün Türkler ve Kürtler kafire karşı durmuştur. "diye konuştu.

 

"2023, 2053 VE 2071 GÜÇLÜ REFERANSLAR..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Güçlü Türkiye için koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerinin geleceğe ışık tutmak ve geleceği şekillendirmek  için referans olduğunu söyleyen Başkan Erdoğan Tok, " Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek ile ilgili bölgede ve dünyada söz sahibi, itibarlı ve güçlü bir Türkiye için önüne koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefleri var. 2023, Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü, 2053, İstanbul'un fethinin 600. yıldönümü, 2071 ise, Sultan Alparslan'ın Anadolu'ya gelişinin 1000. yıldönümüdür. Tarihsel bağlamda bu tarihlerin hepsi Türkiye için önemli hedeflerdir. Bu tarihlerde gerçekleşen önemli hadiseleri, kırılmaları ve değişimleri referans alarak geleceğe ışık tutmak ve geleceği şekillendirmek  referanstır. Cumhurbaşkanımızın çizdiği bu yol Ülkemize ve Müslüman Türk Dünyasına  sağladığı en büyük katkılardan birisidir." şeklinde konuştu.

 

"MALAZGİRT RUHU EMANETİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ"       

Malazgirt ruhu ile birlik, beraberlik ve huzur içinde ecdadın bıraktığı emanete sahip çıkacaklarını kaydeden Başkan Tok, konuşmasını şöyle sürdürdü.

 

"Bugünlerde milletimizin 1071’de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel güçler bilmelidir ki, aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde karşı koyacak güçte ve kudrettedir. 15 Temmuz gecesi darbe girişimine milletimizin gösterdiği ortak tepki,  Malazgirt ruhu ile dün olduğu gibi bundan sonra da birlik ve beraberlik içerisinde yaşayacağımızın göstergesidir. Atalarımızın bizlere bıraktığı mirasa en güzel şekilde sahip çıktığımızın en güzel örneğidir. Bu duygu ve düşünceler içerisinde; bizlere bu toprakların kapılarını açan Sultan Alparslan ve kutlu askerlerini, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, tüm halkımızın 26 Ağustos Malazgirt Zaferi’nin 946'ıncı yıldönümünü kutluyorum."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.