Mahkemeden, uyuşturucu satıcısı için suç duyurusu

Mahkemeden, uyuşturucu satıcısı için suç duyurusu
SAMSUN'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Hayrettin Akdağ, evinde bulunan Ecstasy hapların F.A.'ya ait olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti bunun üzerine F.A. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na uyuşturucu suçundan suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

Olay, geçen 31 Aralık'ta merkez İlkadım İlçesi İlyasköy Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri Hayrettin Akdağ'ın uyuşturucu ticareti yaptığını belirleyip evine baskın düzenledi. Yapılan aramada 725 Ecstasy hap ele geçirilirken, şüpheli gözaltına alındı. Polise ifade veren Akdağ uyuşturucuyu kendi ihtiyacını karşılamak için İstanbul'dan 5 bin TL karşılığında tanımadığı birisinden satın aldığını kendisinin uyuşturucu satıcısı olmadığını söyledi. Polisteki işlemlerinin tamamlanması ardından adliyeye sevk edilen şüpheli tutuklandı.

Samsun'daki 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçundan 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Hayrettin Akdağ'ın yargılanmasına bugün başlandı. Duruşmada hazır bulunan tutuklu sanık mahkeme heyetine verdiği ifadesinde, "Evimde ele geçen haplar benim değil. F.A. isimli arkadaşım bana saklamam için 3 bin 250 hap verip 'Arada sen de içersin 2-3 güne gelip alırım' dedi. 3 gün sonra gelip hapların büyük kısmını aldı. Benim evimde de 725 kaldı. Onları da 'yarın gelip alırım' dedi. Ama eve polis baskın düzenleyip beni yakaladı. Ben esrar ve ecstasy kullanırım. F.A. benim bu zafımdan faydalandı. Uyuşturucuları saklamak için aldığıma çok pişmanım. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Sanık ifadesinin ardından mahkeme heyeti F.A. hakkında Cumhuriyet Savcılığına uyuşturucu suçundan suç duyurusunda bulunulmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.