Mahkeme dur dedi

Mahkeme dur dedi
Türk Eğitim Sen Samsun 2 Nolu Şube Başkanı Bünyamin Kamçı, "Müdür atamalarından 20 gün önce Vezirköprüye atanan İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan ve beraberinde atanan 2 şube müdür yardımcısı, hiç tanımadıkları okul müdürlerini...

Okul aile birlikleri ve öğretmenler yüksek notlar vermelerine rağmen, düşük notlar vererek müdürlüklerine son verdiler." dedi.

Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Kamçı, yaptığı açıklamada, okul müdürlerinin, sırf hükümete yakın sendikaya üye olmadıklarından dolayı, siyasi atmosfer kullanılarak müdürlüklerine son verildiğini söyledi. Kamçı, “Biz de bu hukuksuz uygulamalara, mahkemelere dava açarak itiraz etmiştik, ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü hakkında irtikap (görevi kötüye kullanma) suçunu işlediği için cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunmuştuk, şu anda yapılan bu hukuksuz uygulamalara mahkemeler teker teker cevap vermeye başladı.” diye konuştu.

Yaptıkları başvuruların Samsun 2 nolu Bölge İdare Mahkemesi tarafından haklı bulunduğunu söyleyen Kamçı, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Hüseyin Günel hakkında yürütmeyi durdurma kararı aldıklarını söyledi. Birkaç okul müdürünün de yürütmeyi durdurma kararı aldığını söyleyen Kamçı, adeletin ülkede geç de olsa yerini bulacağına inandığını söyledi.

Samsun merkezde de yürütmeyi durdurma sonuçlarının gelmeye başladığını ifade eden Kamçı, “Okul müdür yardımcılarımız da alınan bu kararlardan sonra kendilerine uygulanan haksızlıklara son verilmesi adına kendileriyle alakalı yürütmeyi durdurma kararları için başvuruda bulunacaklardır. Sırf hükümete yakın sendikaya üye olmadıkları için onlarca yıllık tecrübeleri sıfırlanarak düz öğretmen yapılan okul müdürlerimize ayrıcalık yapılmasını istemiyoruz. Liyakatlerinin gereği olan müdürlüklerinin geri verilmesini istiyoruz.” diye ifade etti. CİHAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.