"MADDENİN GÜNCELLENMESİNE İTİRAZIMIZ YOK"

"MADDENİN GÜNCELLENMESİNE İTİRAZIMIZ YOK"
Türk Enerji Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuayip Deniz Demir, Sendika binasında düzenlediği basın toplantısında son günlerde ülkenin gündemini meşgul eden 657 sayılı kanunun değiştirilmek istenmesi hakkında açıklamalarda bulundu.

 Demir, "657 sayılı yasada değişiklik yapılıp yeniden güncellenmesine itirazımız yoktur, ancak yapılan değişiklikler özlük haklarında kayıba sebebiyet vermesine müsaade etmeyeceğiz." dedi.

"ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİLİYOR"

Türk Enerji Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuayip Deniz Demir, "Memurun çalışmasını ve özlük haklarını düzenleyen 657 sayılı yasanın değiştirilmesi ile ilgili tüm ülke basınında birtakım haberler çıkmaya başlamıştır. Bu haberlerin kiminde memura müjdeler verilmekte, kiminde memura mavi boncuk dağıtılmakta, kiminde ise aba altından sopa gösterilmektedir. Mesela bir haberde çalışana 10 yıl hizmete kadar yılda 20 gün, 10 yıldan sonra da yılda 30 gün izin hakkı verileceğinden bahsedilmektedir ki, şu anda zaten izinler bu şekildedir." dedi.

"MEMURLUKTAN ÇIKARILMA ŞARTLARI BELLİDİR!"

Ülkenin gündeminde olan 657'nci maddenin değişimi haberlerine tepki gösteren Demir, "Mesela bir terör örgütü üyesinin memuriyetten atılması için bu yasanın değiştirilmesi gerektiği söylenmektedir. Halbuki bu bir yalandır. Çünkü bir memurun 657 sayılı kanunun 125. Maddesinin E bendinde devlet memurluğundan çıkarma şartları bellidir ve bırakın terörü daha hafif şartların bulunduğu 11 tane madde kanunda yer almaktadır. Bunlar: İdeolojik veya siyasi amaçlarla kurumların huzuru ve çalışma düzenini bozmak; Yasaklanmış her türlü yayın veya siyasi veya ideolojik amaçlı bildirilerin asılması; Siyasi partiye girmek; Özürsüz olarak bir yılda toplam 20 gün göreve gelmemek; Olağanüstü hallerde amirlerin verdiği görevi yapmamak; İş ile ilgili kişilere fiili tecavüzde bulunmak; Memurlukla bağdaşmayacak yüz kızartıcı ve utanç verici hareketler; Yetki almadan gizli bilgileri açıklamak; Siyasi ve ideolojik eylemlerden arananları görev mahallinde gizlemek; Yurt dışında Devletin itibarını düşürecek eylemler; Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar’dır." şeklinde konuştu.

"GÜNCELLEMEYE İTİRAZIMIZ YOK"

Bugün yapılmak istenenin; devlet memurluğu kavramının altını boşaltmak, devletin yürüttüğü hizmetleri şirketlere ihale etmek, kamunun çalışma düzenini tam zamanlı ve part-time gibi kavramlarla laçkalaştırmak, insanların güvencesiz ve diken üzerinde çalışmasını sağlamak olduğunu kaydeden Demir, "657 sayılı yasada değişiklik yapılıp yeniden güncellenmesine itirazımız yoktur, ancak yapılan değişiklikler özlük haklarında kayıba sebebiyet vermesine müsaade etmeyeceğiz." diyerek sözlerini sonlandırdı. Onur EMİRZA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.