Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

M.H.P.’DEKİ KONGRE SÜRECİ

    M.H.P.’deki kongre sürecide bir uyanıştır. İnsanlar yola çıkmış inanmışlar. Daha iyi bir Türkiye hayal ediyorlar. Bağlı bulundukları devletinin, anayasanın, siyasi partiler kanununun verdiği yeter imza sayısının üç katını topladılar.

    Birileri çıktı o imzaları tanımadı. Mahkemeye gidildi, tespit yapıldı. Anayasaya göre kurultay haktır denildi. Bu gelişmelerden sonra yargıtayın vereceği karar önem kazandı. O kadar bugün yarın çıkacak derken ileri bir tarihe ertelendi.

    Yargıtay 18 hukuk dairesinde karar belli, kongre toplanamayacak olsaydı, hemen açıklama yapılırdı. Belki imzalar atılmış ve karar muhaliflerin lehine çıkmış, A.K.P. kongresi ve M.H.P. arasında denge kurmak için zaman uzatılmış olabilir.

    Süreç bu şekilde sarkıtılıyor, kanunlar açık, emsal kararlar ortadayken, delegeler kurultay isterken, hala kararın verilmiyor oluşu düşündürücü yol belli, yöntem belli, yargı etki altında kalmadan karar verirse yargıya güven artar.

    M.H.P. bu dağınıklığından yararlananlar anayasa değişikliği ve Başkanlık sisteminin getirileceği söylemleri  hız kazandırıldı. Karşılığı da kamuoyunda olumlu algılanmaya başlanıldı. M.H.P. Ülkenin sigortası partideki belirsizlik Ülkeyi geri dönüşü olmayan sıkıntılara götürebilir. Cumhuriyet kazanımları yok olmaya başlar. Birlik ve beraberlik çözülür. Piyasalarda rayına oturan ekonomi ve istikrar bozulduğu zaman halk fakirleşir.

    M.H.P. en sancılı dönemi yaşıyor. Seçmenin birlik ve beraberliği bozulmadan sonuçlanması gerginliği ortadan kaldırır.

    Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR