Lösemili çocuklara doyasıya eğlendi

Lösemili çocuklara doyasıya eğlendi
Atakum Belediyesi, LÖSAM ve Özgecan Kadın Koordinasyon ve Sosyal Hizmet Merkezi tarafından gerçekleştirilen etkinlik kapsamında biraraya gelen lösemili çocuklar ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı.

‘TEDAVİLERİNDE MOTİVASYON ŞART’
Etkinlik öncesi yaptığı konuşmada lösemili çocukların her şeyden daha çok morale ihtiyacının olduğunu vurgulayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu düşünceden hareketle gerçekleştirilen etkinliğe gösterilen ilgi karşısında duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Atakum Belediyesi olarak hayatın her alanında olduğu gibi lösemili çocuklar için de duyarlılık gösterdiklerini ifade eden Başkan Taşçı, “Samsun’un özellikle lösemi hastalığının tedavisi noktasında Türkiye'nin önemli sağlık kentlerinden birisi olduğu malum. Sadece şehrimizden değil, ülkemizin 81 ilinden Samsun’a gelerek sağlıklarına  kavuşmak isteyen yavrularımızın yüzünü güldürmek hepimizin görevi. Bu anlamda önümüzdeki günlerde kutlayacağımız 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını da öne çekmiş olduk” diye konuştu.

‘ÇOCUKLAR MUTLU OLSUN..’
Özgecan Kadın Koordinasyon  Merkezi Gönüllü Yöneticisi Fatma Taşçı ise yaptığı konuşma özellikle çocuklara karşı büyük bir duyarlılık içerisinde olduklarını kaydederek, “Çocukların gülümsemesi, mutlu olması için sürekli faaliyet halindeyiz. Bu anlamda tedavilerinde motivasyonunun büyük bir yer tuttuğu lösemili çocuklarımız için eğlenceli bir etkinlik düzenledik” dedi.

‘MÜCADELEMİZ SÜRECEK’
Samsun’un Türkiye'nin farklı illerindeki lösemili çocuklar için umut ışığı olduğunu ifade eden LÖSAM Yöneticisi Kenan Öztürk, “LÖSAM çatısı altında mücadelemize başladığımız günden bu yana çocuklarımızın Samsun’da sağlığına kavuşarak memleketlerine dönüşlerini mutluluk içerisinde görüyoruz. Samsun bu anlamda tüm ülkemizdeki lösemili çocuklar için umut ışığı konumunda. OMÜ Tıp Fakültesi bu anlamda büyük bir marka haline geldi. Ben kendi çocuğumu kaybettim ama başka aileler kaybetmesin diye mücadelemi sürdürüyorum. Tedavisi sonuçlanan ve iyileşen çocukların bugün evlenip çoluk çocuğa karışmalarıyla mutlu oluyorum” şeklinde konuştu.

TAŞÇI’DAN ÇOCUKLARA HEDİYE
Samsunlu sanatçı Ümit Kurşun’un sahne aldığı etkinlikte Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı çocuklarla birlikte pasta keserek çeşitli hediyeler dağıttı. Kız çocuklarına oyuncak bebekler, erkek çocuklarına ise oyuncak arabalar dağıtan Başkan Taşçı, bütün çocuklara santranç ve badminton seti hediye etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.