Lösemi Hastası Aslıhan'a Destek

Lösemi Hastası Aslıhan'a Destek
Lösemi hastalığına yakalanan ve ailesinin tedavisi için köydeki 2 ineğini sattığı 14 yaşındaki Aslıhan Aygün'e Tokat'ta bir otobüs firması destek verdi. Ailenin yol masraflarını firma karşılayacak.

Tokat merkeze bağlı Dereyaka Köyü'nde yaşayan 38 yaşındaki Ahmet ve 30 yaşındaki Neslihan Aygün çiftinin 5 çocuğundan en büyükleri olan Aslıhan, geçen Temmuz ayında boğaz ağrısı ve grip rahatsızlığı dolayısıyla Tokat Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada tahlilleri yapılan Aslıhan, taburcu edildi. İlaç tedavisinin ardından 10 gün sonra kontrol için yeniden hastaneye giden aileye kızlarının Akut Lenfoblastik Lösemi (ALL) hastası olduğu iletildi. Arif Nihat Asya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10'uncu sınıfa geçen Aslıhan, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezine sevk edildi. Aldıkları bu haberle büyük üzüntü yaşayan aile, aynı gün kızlarını ambulansla tedavi için Samsun'a götürdü. Burada 'kemoterapi' tedavisi gören Aslıhan Aygün'ün ayda 10 gün bu tedaviyi sürdürmesi istendi. 5 aydır uygulanan tedavinin 3 yıl daha sürmesi beklenen Aygün, bu süre içerisinde okulunu bırakmak zorunda kaldı. Kızlarını ayda iki veya üç kez Samsun'a götüren aile ise maddi imkansızlıktan dolayı ellerinde para kalmayınca köyde besledikleri iki ineği de satarak masrafları karşılamaya çalıştı.

"EN BÜYÜK PROBLEMİM ÇÖZÜLDÜ"

Zor günler geçiren Aygün ailesine DHA'nın haberi sonrası kentte uzun yıllar faaliyet gösteren Topçam turizm firması destek çıktı. Firma sahibi Erkut Dizman'ın talimatıyla firma yöneticileri baba Ahmet Aygün ile irtibata geçti. Otogarda Ahmet Aygün'ü karşılayan firmanın genel müdürü Bülent Argun, Aslıhan'ın haberini internette okuduklarını söyleyerek, "Tabii ki biz Topçam olarak hasta kızımızın ve ailesinin yanındayız. Elimizden gelen ne varsa biz üstleniriz. Tabi ki evlat bizim evladımız. İnşallah en kısa zamanda şifasına kavuşur. Biz Topçam olarak çocuğumuzun ve ailemizin Samsun'a gidiş ve gelişlerinin tamamını üstleniyoruz. Bizim araçlarımızda istediğiniz saatte, istediğiniz zaman yerlerinizi ayırtırız" dedi. Baba Ahmet Aygün ise firma yöneticilerine teşekkür ederek en büyük problemlerinin çözüldüğü kaydetti. Öte yandan İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer'in de işsiz babaya yardımcı olacağı öğrenildi. Baba Aygün'ün köyde toplum yararına çalışma programı kapsamında İŞKUR aracılığı ile işe alınması için çalışma başlatıldı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.