LİTERATÜRE YENİ İSİMLER GELİYOR

LİTERATÜRE YENİ İSİMLER GELİYOR

Bu  köşede  sizlerle  buluşmaya   başladığımız  günden   itibaren  bazı  insanların  bizzat  isimlerini   yazarak  bazıları ile  ilgili yaptıkları  işlere  veya  davranışlarına  münasip  isimlerle  anmaya  çalıştık, ancak  kahramanlarımızın  statüsü, etkisi, işlevi  değişince anıldıkları  isimlerde de değişiklik   yapılması  gereği  hasıl  oldu. Örneğin ilk zamanlar Kral Hazretleri  olarak  köşemizde  misafir  ettiğimiz zatı  muhteremi  daha  sonra  kendisinden  daha  üst  makamlara  başkalarının çıkması  nedeniyle  Vezir  Hazretleri  olarak  değiştirmiştik, şimdi  aynı  kişinin  yaşadığı süreç, etkinliği ve itibarı  nedeniyle  yeniden  tanımlanması  gerektiği  kanaatindeyim

Vezir Hazretleri ile  ilgili  düşüncemi  önümüzdeki  günlerde  yazıya  dökmeyi  düşünüyorum, yazı  başlığı  Krallıktan Vezirliğe, Vezirlikten  Rezilliğe  olabilir, zira  zatı  muhteremin son beş  yıllık yaşam  süreci  böyle bir  başlığı  hak ettiği  kanaatindeyim. Bugüne  kadar köşemizde  Bebek  Yüzlü  Vekil  olarak  adlandırdığımız  zatı  muhteremin de yaptığı  icraatlar  bir  hayli  kabarık olduğundan  bebek  yüzlü  ifadesinin  ona  çok  masum  geleceğini  düşündüğümden farklı bir  isme  ihtiyacı  olduğu  kanaatine  vardım.

            Peki  bu  zatı  muhtereme  nasıl  bir  isim  bulmalı  derseniz  yaptığı  işlere  bakarsanız  p  harfi ile  başlayan bir  ismin ona  çok  yakışacağını  düşünmekteyim, ancak kendime  ve siz  değerli okurlarıma  olan  saygımdan ötürü  bu isimle  anma  imkanımızın  olmayacağı  kanaatine  vardım, F  harfiyle  başlayan bir  isim  verelim  dedik, Fır....  kelimesinin  ailesini  rahatsız  edeceğini  düşündük ve ondan da  vazgeçtik, sonunda  Fırıldak  isminin yaptıklarına  çok uyduğunu  düşündüğümüzden  Fırıldak Vekilin Serüvenleri başlığı ile bir  yazı  dizisi  yazmaya  karar verdik.

            Fırıldak vekilin  yeni  ismini  biraz  geç  kavrayabilirsiniz  ancak  yaptıklarını  okuduğunuzda  bu  ismin  ona  ne  kadar uyduğunu  göreceksiniz.  Aslında   bu  fırıldak  vekile  bir  dönem  avans  vermiştim, hatta aday  adaylığı  noktasında  gazete  olarak diğerleri ile  kıyaslandığında  ehveni  şer olduğunu  düşündüğümüzden kendisine  destek  dahi  verdik. Milletvekili aday  adaylığı  noktasındaki  tavrımızın  doğru  olduğuna  olan  inancımızdan bir şey  kaybetmiş de değiliz, zira diğerleri ondan  daha  fazla  zarar  verecek  tipler olduklarından  onların  listeye  girmemesi  için elimizden  geleni  yaptık  ve  muvaffak da  olduk.

            Bizim gazetecilik anlayışımız alışılagelmiş gazetecilik  anlayışından  farklı  olduğundan  işimizin  gereğini  yapmaya  çalışmaktayız. Birilerine  göre  gazetecilik düşüncelerini  yazıya  dökmek  olabilir  ama bizim  gazetecilik  anlayışımızda  yaşadıklarımızı  veya  olması  gereken  hayatın  gerçeklerini  yazıya  dökmek  olduğundan geliştirdiğimiz  politikaları  zamana yaymak  zorunda  kalabiliyoruz. Örneğin aday adaylığı döneminde fırıldak vekilin de listeye  girmemesi  için  uğraş  vermiş olsaydık, bu kez  haklılığımızı  ispat  etmekte  güçlük  çekerdik, o  nedenle o  günkü politikamız  listeleri  ehveni  şer  seviyesine  düşürmekti, bugünkü  ve  önümüzdeki  süreçteki  politikamız  ise  fırıldak vekilin  Bakanlar Kurulu'na girmesini  engellemek  için  gerçekleri  ortaya  koymak  olacaktır.

Aslında fırıldak vekilin icraatlarını  içeren bir  dosya  Başbakan'a  ulaşmış  durumda   ancak  adamcağız  ne  yapsın elindeki malzeme içersinden  çıkarabileceği en  iyi  listeyi  çıkarmaya  çalıştı, listeyi  ben de yapmış olsa  idim bir iki  değişiklik  dışında  diğerlerini  aynen  yazardım. Ancak  önümüzdeki  süreçte  bazı  operasyonlara  imza  atmak   zorundayız, öncelikle fırıldak  vekilin  perde  arkasında  çevirdiği  dolapları  teker teker ortaya  çıkardığımızda toplumumuz  gerçekleri  görebilme imkanına  sahip olacaktır.

            Allah'a  binlerce  kez  hamdediyorum ki bu  meslekle  tanışma fırsatım oldu ve Yüce Rabbim beni muvaffak kıldı, şundan emin olunuz ki son dört yıl içerisinde DENGE Gazetesi'nin kamuya olan katkısı en az beş milyon lira  civarındadır, bir de yapmak  isteyip bizden korkularına  yapamadıklarını ortaya  koyduğumuzda olayın boyutunun çok daha  farklı olduğunu  bilmenizde yarar var. Önümüzdeki günlerde fırıldak  vekilin  serüvenlerinde  buluşmak  üzere  kalın sağlıcakla

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR