LİSTE MEMNUNİYETSİZLİĞİ

LİSTE MEMNUNİYETSİZLİĞİ
Haziran ayının 7'sinde yapılacak olan 25.Dönem Milletvekili seçimlerinde Partilerin halkın önüne sunacakları listeler dün akşam itibariyle YSK'ya teslim edildi.

Listede yer alan Milletvekili adayları açıklandıktan sonra bazı isimler ve sıralama için vatandaş iyi tepki vermedi.

VATANDAŞTAN YORUM GELDİ
YSK'nın belirlemiş olduğu tarih olan 7 Nisan 2015 saat 17.00'ye kadar seçime girmeyi düşünen bütün partiler Milletvekili adaylarının ve sıralamasının yazılı olduğu listeleri YSK'ya teslim ettiler. Listedeki isimler belirlendikten sonra, partili-partisiz vatandaşlar liste üzerinde yorum yaparak memnuniyetsizliklerini dile getirdiler.

AK LİSTE DELİNDİ Mİ?
AK Parti Listesi için konuşan vatandaşlardan bazıları,"Samsun Listesine bugüne kadar Kontenjan adayı verilmemişti. Hakkında bilgi sahibi olmadığımız, Samsun'un suyunu dahi içmemiş bir bayanın listede olması, aday adayı olan ve listeye giremeyen onca bayan için hüsran olmuştur." şeklinde düşüncesini dile getirirken bazısı,"Babası eski vekil olan listeye girmiş, vekillik babadan oğula mı geçiyor, temayül ne için yapıldı" ifadesinde bulundu.

MHP'DE ÜZÜLENLER VAR
MHP'nin Listesi için ise şaşkın olduğunu söyleyen bir vatandaş, "MHP için büyük bir fırsat kaçmış oldu. AK Parti'nin listesini zorlayacak kişileri listede göremedik. Yıllarca teşkilatta çalışanlar, bu yolda ömrünü tüketenler nerede? Açıklanan bu liste ile değil 2 vekil, 1 vekil dahi zorla çıkar. Fırsatın kaçtığına üzülüyorum. Teşkilattan hiç kimsenin olmamasına üzülüyorum." diyerek ağlamaklı olarak konuştu.

CHP CEPHESİ
CHP cephesine gelince, listeyi en rahat karşılayan onlar oldu. Çünkü CHP Ön seçim yapmış ve sıralamayı belirlemişti. Sıralamayı üyeler ve delegeler verdikleri oylarla oluşturmuştu. onların merakla beklediği ise listenin son anda değişip değişmeyeceği yönündeydi. Listenin YSK'ya Ön seçimdeki gibi verildiği öğrenildiğinde, adaylar da partililer de rahat bir nefes aldılar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum