LİSESİ'DE FİKİRLER YARIŞTI

LİSESİ'DE FİKİRLER YARIŞTI
"Müsademe-i efkârdan barika-i hakikat doğar." fikrinden yola çıkarak Samsun Anadolu İmam Hatipli gençler münazara etkinliğinde fikirlerini cesurca ortaya koydular ve savundular.

 

Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Anadolu İmam Hatip Liselerinde Tartışa Tartışa Anlatıyoruz/Tartışa Tartışa Anlıyoruz başlığı altında Münazara Etkinliği düzenlenmesine öncülük etti. Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi yoğun ilgi gören bir Münazara etkinliği gerçekleştirdi. Fikirlerin çarpışmasından yeni ufukların açıldığı Münazarada tartışmacılar izleyicilerden tam not aldı. 9. Sınıflarda "Bilgiye Ulaşmada Asıl Kaynak Kitap ve Kütüphanelerdir" fikrine karşı "Bilgi Her Yerdedir Fikri", 10. Sınıflarda "Eğitimin Niteliğinin Artırılmasında Sosyal Kültürel Faaliyetler Daha Önemlidir" fikrine karşı "Akademik Çalışmalar Daha Önemlidir" fikri, 11. Sınıflarda "Maddi Geliri Yüksek Bir Meslek Sahibi Olmak Daha Önemlidir" fikrine karşı "Manevi Tatmin Sağlayan Bir Meslek Sahibi Olmak Daha Önemlidir" fikri galip geldi. Münazaranın kaybedeni olmaz fikrinden hareketle bizler bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

MÜNAZARAYI MİSAFİRLER DE TAKİP ETTİ

Ayrıca etkinliğimize Okulumuz 1984 mezunu, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi eski rektörü, Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız da katıldı. Öğrencilerimizin münazara etkinliğine katılarak konuşma yapan rektörümüzden gidiş geliş yol ücreti ve burs da dahil olmak üzere öğrencilerimizin ücretsiz olarak Üniversitede eğitim alma sözünü aldık. Rektörümüze teşekkür ediyoruz... SAMİMDER Yönetim Kurulu Üyesi Abdülkadir Yeşil, basın mensupları, idareci, öğretmen, öğrenci ve veliler de münazara etkinliğini takip ettiler. Münazaranın sonunda katılımcı 36 öğrenciye Katılım Belgesi ve Seçici Kurul üyelerine de Teşekkür Belgesi dağıtıldı. Maarif Hareketi Kapsamında Samsun Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bu vb. etkinlik ve çalışmaların yapılacağı söylendi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.