Liseli gençlerden anlamlı proje

Liseli gençlerden anlamlı proje
İZMİR'in Bayraklı İlçesi'ndeki bir lisede eğitim gören 5 öğrencinin Ankara'da düzenlenecek yarışmaya katılmak için 'Kırmızı ışıkta kalp durmasın sen dur' sloganıyla hazırladığı proje ve çalışmalar beğenildi.

Trafik polislerinden eğitim alıp, birçok okulda trafik kurallarıyla ilgili eğitimlere katılan, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleyip, anket çalışması yapan öğrenciler, trafikte kurallara uyan bireylerin sayılarını arttırmayı amaçladıklarını söyledi.

Bayraklı Ali Osman Konakçı Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde görevli grafik fotoğraf öğretmeni Fuat Orkun Sübaşı, dersine girdiği öğrencilerden, Nisan ayında Ankara'da yapılacak 2'nci Ulusal Trafik Olimpiyatları Yarışması katılmaları amacıyla proje hazırlamasını istedi. Bunun üzerine, 11'inci sınıf öğrencileri Ümmühan Solak, Nurdan Sağlam, Begüm Beste Bengü ve Nimet Korkmaz ile 10'uncu sınıf öğrencisi Efe Kınık, 'Kırmızı ışıkta kalp durmasın sen dur' sloganıyla yola çıkıp 'Yeşil Işıkta Geç Hareketi Takımı'nı kurdu. Projeye Bayraklı Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de aralarında bulunduğu birçok kurum ve kişinin de desteğini alan öğrenciler, İzmir Emniyeti Trafik Şube Müdürlüğü yetkililerinden de trafik kurallarıyla ilgili eğitim aldı. Poreje kapsamında, tişört, şapka, yapboz, broşür ve afiş bastıran öğrenciler, Bayraklı İlçesi'ndeki 27 ilk ve ortaokuldaki 'Trafik' konulu eğitimlere katılıp öğrencilere, trafik kurallarıyla ilgili bilgiler aktardı. Anaokulu öğrencilerine yapboz dağıtan liseli gençler, ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenledikleri resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüller verdi.

ÖRNEK OLDULAR

İlkokul öğrencilerinin yararlanması amacıyla hikaye kitabı yazıp, bastırdıktan sonra dağıtan öğrenciler, kişilerin trafik kurallarına uyup uymadıklarını değerlendirmek için anket çalışması da yaptı. Öğrencilerden Nurdan Sağlam, şöyle dedi:

"Projemiz; büyüklerimize de örnek oldu ve Sakarya Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, projemiz üzerinde çalışıp bunu ödev haline getirmeye karar verdi. Trafikte kurallara uymayan sürücü ve yayalara çeşitli cezalar uygulanıyor, ancak uyanlara yönelik bir çalışma yok. Biz trafikte kurallara uyan sürücü ve yayalara, örnek oldukları için şapka ve tişört dağıtacağız. Ayrıca, okulumuzda bir trafik pistinin açılmasına öncülük ediyoruz. Burada öğrenci arkadaşlarımız trafik kurallarıyla ilgili eğitim alacak. Yine okullarda trafik odalarının kurulması için de girişimlerde bulunuyoruz." 

Projeleriyle yarışmaya katıldıktan sonra da çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran öğrenciler, amaçlarının trafikte kurallara uyan bireylerin sayılarını arttırmak olduğunu belirtti. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.