Link Kısaltma Nedir, Nasıl Yapılır?

Link Kısaltma Nedir, Nasıl Yapılır?
Link ya da URL kısaltma, orijinal olarak bulunan linkin belirli araçlar ile birlikte kısaltılmasıdır.

Link ya da URL kısaltma, orijinal olarak bulunan linkin belirli araçlar ile birlikte kısaltılmasıdır.

Link (URL)  Nedir?

İnternet dünyasında, birçok web sitesi bulunur. Bu Web siteleri çeşitli linkler ile birlikte, kişilerin ulaşım erişiminin sağlar. Linkler ile kişiler, yönlendirme yapabildiği aynı zamanda web sayfalarına erişimin pratik bir şekilde gerçekleşmesi adına bulunan URL olarak da, ifade edilir. Her web sitesi için farklı URL bulunur. Aynı zamanda linkler oldukça uzun karakterlere sahip oldukları için belirli sitelerle kısaltılmış şekli, daha rahat bir kullanım olanağı oluşturulur.

Link  Kısaltma Servisi Nedir?

Uzun link bağlantısında,  oldukça fazla karakter bulunur. Fakat uzun link bağlantısını, 15 karaktere kadar düşürülebilecek linkler ise uzun link kısaltma servisleri ile birlikte sağlanır.

  • Belirli web sayfalarına direkt olarak yönlendirme yapılabildiği gibi
  • Çeşitli sosyal medya platformlarındaki kullanıcıların ulaşılabilmesi de, bu linkler ile birlikte sağlanır.

Linkin orijinal haliyle, bu durumun gerçekleşmesi çoğu zaman tercih edilmez. Fakat link kısaltma işlemi, özel olarak karakter sınırlaması ile birlikte sağlandığı gibi sosyal medya platformlarına, daha kolay bir erişim gerçekleşir. Linkler içerisinde, birçok bileşeni bulundurur. Bu durumda da, sosyal medyada belirli platformlarda uzun linkler için karakter limiti yetmez. Fakat link kısaltma işlemi yapıldığı takdirde, hızlı erişimler gerçekleştiği gibi hızlı paylaşma imkânları da oluşturulur.

Link Kısaltma İşlemi Önemli Mi?

Link kısaltma işlemi;

  • Özellikle görsel kaygı,
  • İstatistikler,
  • Ve karakter sınırlaması gibi çeşitli başlıklar altında değerlendirildiği takdirde, birçok faktöre dayanır.

Kısaltma işlemi, kolay kullanım deneyimi oluşturur. Yani kısa bir linkin direkt olarak kopyalanıp, farklı platformlara yapıştırılması pratik bir işlemdir. Fakat orijinal haliyle bulunan linkin kullanımı, diğer platformlarda yer edinmesi için limit özelliği yetersiz kalır. Aynı zamanda çeşitli markaların ve markalara ait olan reklamların bu linkler üzerinden tüketicilere ulaşması yine link kısaltma işlemleri ile birlikte gerçekleşir. Günümüzde çoğunluğun tercihinde ve beğenisinde olan link kısaltma servisi L24, uzun linkleri güvenilir bir şekilde kısalttığı gibi erişimi daha pratik bir hale getirmede yardımcı oluyor.

 

Kaynak: https://l24.im/Home/Main/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.