LEADER 19 MAYIS DEDİ

LEADER 19 MAYIS DEDİ
19 Mayıs İlçesine AB Destek Ofisi Kurulacak

27 Eylül 2016 tarihinde DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleşen “LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi”  kapsamında desteklenecek olan 2 ilçe belli oldu.

Nüfus kriterlerine uyan 9 ilçe arasında objektif kriterlere göre seçilen iki ilçeden biri 19 Mayıs İlçesi oldu.

Bu ilçelerde kamu, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kırsal kalkınma amaçlı (YEG) derneklerini kurarak,  yerel kalkınma stratejilerini belirlemeleri hedefleniyor. Bu kapsamda da 19 Mayıs İlçesinde de, ilgili kurumlarla bu hafta ve gelecek hafta içinde ilgili kurum ve STK’lar ile yapılacak görüşmeler incelemeler ve neticesinde proje start alacak.

Geçtiğimiz günlerde “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Desteklenmesi- LEADER Tedbiri Bilgilendirme ve Değerlendirmesi için 19 Mayıs İlçesine gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı LEADER Yerel Kalkınma Rehberi Dilek Volkan ve Davut Tüzüner ilçede incelemelerde bulunmuştu.

Süreç ile ilgili bilgi veren 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ” AB Destek ofisini ilçemize kazandırmak için, Kamu Kurumlarımızla, Sivil Toplum Kuruluşlarımızla, Çiftilerimizle ve Genç girişimcilerimizle yoğun bir çalışma yaparak, ilçemizi tanıtan raporumuzu sunduk ve Samsunumuzda kurulacak olan 2Yerel Eylem Grubundan birini ilçemize kazandırmayı başardık. 30 kasıma kadar  %20 si kamu kurumu görevlisi olmak üzere 16 kişilik YEG Yerel Eylem Gruplarının kurulmasını sağlayacağız. Bu oluşum sağlandıktan sonra YEG’lerin çalışma ve strateji planları ile AB ye başvuru yapılması sağlanacak. Başvuru uygunluğuna göre hedeflenen kaynakların yatırımlara akışı gerçekleşecek.’’dedi

Başkan Topaloğlu; Bizim burada ki hedeflerimiz gerçekten kabul edilebilir projeler. 19 Mayıs İlçemizin önemi açısından bakarsak. Kesme Çiçekçilik, Su Ürünleri üretimi ve Yetiştiriciliği, Konaklama, Turizm ve Kırsal kalkınmaya yönelik büyük katkılar sağlayacaktır. Bizim görülmeye değer Karadeniz’in terası olan Nebiyan Dağımız var, Galeriç Su Basar Ormanlarımız var, Kızılırmak Deltası Kuş Cennetimiz var. Özellikle buraları daha fazla tanıtmamız ve doğal yapısını bozmadan çalışmalar yapmamız gerekiyor. Bu hedefler ileri vadede 19 Mayıs ilçemizi herkesin hem konuştuğu hem de uğramadan geçemeyeceği bir yer haline getirecek. 19 Mayıs ilçemizde bu potansiyel var hepimiz için hayırlısı olsun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.