Latin Amerika’nın Kemal Sunal’ı vefat etti

Latin Amerika’nın Kemal Sunal’ı vefat etti
Latin Amerika'nın dünyaca ünlü komedyeni Roberto Bolanos'un vefat haberi, Meksika'daki yaşadığı evinden geldi.

Solunum yetmezliği yüzünden bir süredir sağlık problemleri yaşayan Roberto Bolanos 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Yaptığı komedi filmler ve dizilerle Kemal Sunal'ı andıran aktör, birçok ülkede sevenlerini ağlattı.

1929 yılında Meksika'nın başkentinde dünyaya gelen Roberto Bolanos, kariyerine 1950 yılında yazar olarak başladı. Eserleri 50 dile çevrilen Roberto Bolanos, 11 filmde de rol aldı. Aktörlüğe başladıktan sonra, komedyenliğe olan başarısı birçok kişi tarafından fark edildi. “Chaves” dizisi Brezilya başta olmak üzere, Meksika, Rusya ve Tayland'da izlenme rekorları kırdı. 26 Kasım'da son mesajını Twitter üzerinden Brezilyalı sevenlerine “Tüm sevgim Brezilya için” diye yazarak, hayranlarının gönlünü bir daha kazanmıştı.

Roberto Bolanos'un sigara bağımlılığı, ünlü aktörün akciğerlerine vurup, solunum yetmezliği problemi yaşatmıştı. Cuma günü Meksika'daki evinden duyurulan ölüm haberi, başta Latin Amerika ülkeleri olmak üzere birçok ülkede üzüntüyle karşılandı. Meksika Devlet Başkanı, ünlü aktörün ölümüne çok üzüldüğünü dile getiren uzun bir konuşma yaptı. Kemal Sunal'a benzerliğiyle dikkat çeken ünlü komedyeni, arkadaşları ve birçok seveni son yolculuğuna uğurladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.