Lambası Fransa’dan Kapısı Osmanlı’dan

Lambası Fransa’dan Kapısı Osmanlı’dan
SAMSUN'un Kavak ilçesi Mamurdağı mevkiinde 800 rakımlı bölgede bulunan ve tamamen taşlarla örülerek inşa edilen tesisin, Fransızlar'dan kalma 200 yıllık gaz lambası ve Osmanlı'dan kalan ahşap kapısıyla dikkat çekiyor

Tesisin Genel Müdürü Hülya Kavas, "Burası bir tatil köyü. Doğanın içerisinde tertemiz bir havaya sahip. İnsanların doğayla iç içe olabileceği doğal bir ortam oluşturduk" dedi.

Samsun'un Kavak ilçesi Mamurdağı mevkiinde Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a ayak bastıktan sonra silah arkadaşları ile birlikte Amasya’ya giderken kullandığı ve ‘Atayolu’ olarak adlandırılan bölgede 800 rakıma inşaa edilen Kazancı Taşhan Otel, doğal mimarisi, otantik yapısıyla dikkat çekiyor. 70 dönümlük arazi üzerinde 8.5 dönüme inşa edilen ve tamamen doğal taşlarla yapılan 3 yıldızlı tatil köyü, içerisinde barındırdığı eşyalarla da tarih kokuyor. 15 yatak kapasiteli ve 5 apart evleri bulunan tatil köyü 3 milyon TL’ye mal olarak bir ay önce hizmete girdi. Doğayla içiçe sessiz ve sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenlerin aradığı herşeyin tatil köylerinde mevcut olduğunu söyleyen Genel Müdür Hülya Kavas, "Tesisimiz Osmanlı ve Bizans mimarisiyle inşa edildi. Odalarımızda bulunan gaz lambaları, ahşap kapılar, şömine ve çeyiz sandıkları tarih kokuyor. Restoranımızı aydınlatan gaz lambasının 200 yıllık bir geçmişi var. Bir antikacıdan aldık ve Fransızlardan kalma bir gaz lambası. Odalarımızın bulunduğu koridora açılan ahşap kapı da aynı şekilde önemli bir geçmişe sahip. Üzerinde bulunan iki tokmaktan biri düşmüş diğeri orijinal bir şekilde duruyor. Tatil köyümüz her yönüyle tarihi içerisinde barındırıyor. 800 rakımda temiz bir hava. Buraya gelen herkes tarihi ve doğayı içiçe yaşayacak” dedi.(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.