Laf Olsun Diye Konuşmayın

                      Gazetelere bakıyorum ,güler misin-ağlar mısın diyorum. İstiklal Marşımızın kabulünün 92. yıl dönümü dolayısı ile bazı siyasilerimiz kutlama mesajları yayınlamışlar.

                       ''İstiklal Marşının özünü anlamamız lazım'' demiş eski bakanımız ve vekilimiz Ahmet Yeni ,mensubu olduğu iktidarın O Marşın özünü kurutmak için elinden geleni yaptığını bilmez gibi dalga geçercesine bizimle.

                        ''Allah Bu Millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın'' demiş Sayın AKP İl Başkanımız Fuat Köktaş.  Demiş demesine de, aklıma meşhur fıkra geldi bunu okuyunca  ; Hoparlörlerden anons yapılır ''sel dolayısı ile evlerinizi terk edin,yükseklere çıkın diye'' hoca bunu duyar duymasına ama aldırmaz. O sırada selde yavaştan başlar ,ahali gelir '' aman hocam bizimle gel,çıkalım tepelere doğru'' hoca der ki '' Allah beni korur ,bir şey olmaz'' . Sular yükselmeye başlar , hoca çıkar caminin ikinci katına ,kayıkla gelirler kurtarmaya '' Aman hocam etme gel bizimle'' derler ''Allah beni korur bir şey olmaz'' der. Derken sular iyice yükselir hoca minareye kadar çıkar. Helikopterle gelirler ''Hocam ip atıyoruz tut çekelim'' derler. Hoca yine ''Allah beni korur '' der ve ipi tutmaz. Sonuçta bizim hoca boğulur gider. Fıkra bu ya ,öbür tarafta feryat figan '' Allah'ım ben sana güvendim ama sen benim canımı aldın '' diye . Gaipten ses gelir ''Kulum ben sana ,adam yolladım,kayık yolladım,helikopter yolladım . Daha ne yapacaktım''.  Sayın İl Başkanı ,işi Allah'a havale ederek İstiklal Marşı yazmaktan kurtulmak mümkün değil. Eğer temenninizde samimi iseniz, Partinizin ,Ülkemizin Birlik ve beraberliğine kasteden eylemlerine yüksek sesle itiraz etme erdemini göstermeniz gerekmez mi ?

                        ''Mehmet Akif Yolumuzu aydınlatıyor '' demiş sayın vekilimiz AKP'li Cemal Yılmaz Demir. Yolunuzu Tayyip Bey'in ampulü mü aydınlatıyor yoksa İstiklal Marşı mı Sayın Demir ? Buradan bakınca ''açılım'' ''teröristle iş bitirme'' ''üzerine yemin ettiğiniz Anayasamızın değişmez maddelerinin yok edilmesi'' gibi konularda Mehmet Akif'in değil de Amerika'nın,Pkk'nın ve Başbakan'ın yolundan gittiğiniz izlenimini ediniyoruz. Acaba yanlış bir izlenim içinde miyiz? Umarım bizi mahcup edersiniz vekilliğinizin son deminde.

Merhum Mehmet Akif Ersoy ,İstiklal Marşının son kıtasında hepinizin bildiği  diyor ki  ;

Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!

Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.

Ebediyyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl;

Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet,

Hakkıdır, Hakk'a tapan milletimin istiklâl!

 

                     ''İstiklal Marşı en kalıcı mesaj'' diyen Sayın Osman Genç Başkanımıza sormak istiyorum; Mesajı aldınız mı ? Yani Akif'in hangi Milleti kastettiğini ve O Millet için neler söylediğini anladınız mı ?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Alperen CARUS Arşivi
SON YAZILAR