LAF DEĞİL İCRAAT!

LAF DEĞİL İCRAAT!
Şehrin markası olan Köytür 4 yıldır iflas ertelemede, üretici perişan ve siyasilerden icraat bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından, Malatya’da kanatlı et sektörüne 50 milyon TL’lik destek verildi. Samsun’un siyasileri ve bürokratları neyi bekliyor? Şehrin markası olan Köytür 4 yıldır iflas ertelemede, üretici perişan ve siyasilerden icraat bekliyor.

SEKTÖR BATMA TEHLİKESİ ALTINDA
Geçtiğimiz günlerde Kanatlı Et Üreticileri Birliği tarafından Malatya’da 50 milyon TL’lik proje desteğinin ilgili bakanlık tarafından onaylanmasında emeği geçen tüm siyasi ve bürokratlara teşekkür yemeği verildi. Samsun’da ise Köytür’ün ve üreticilerin durumunun ortada olmasına rağmen hiçbir icraatın yapılmaması hem üreticiyi hem de işçileri endişe içinde bırakıyor. Kümeşçi üreticilerin tamamına yakını bankalara olan borçları nedeniyle bankalar tarafından takibe alınmış durumda. Köytür’de 900, kümeslerde 300 civarı, toplamda 1200 kişinin istihdam edildiği bu sektör batma tehlikesi altında.

aaaa-001.png

wsws-003.jpg

SAMSUN’A NEDEN OLMASIN?
Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Adnan Bahadır bugün yazdığı köşesinde, konuşmaya sıra geldiğinde her fırsatta Samsunluluk’tan bahseden insanların sıra icraata gelince ellerini taşın altına koymak bir kenara, piyasada gözükmemek için ellerinden geleni yaptığını ifade etti. Bahadır,devamında; ‘’Malatya’nın siyasetçileri olaya anında müdahale edip mağdur olan kümesçileri de entegre tesislerini de rahatlatacak bir formül buldular. Tarım Bakanlığı 50 milyon lira entegre tesislerine kredi açtı.Et ve Süt Kurumunu da tavuk etinin satılması konusunda garantör yaptı, olayı çözdü. Şimdi aynı formül Samsun için de uygulanma zamanı.’’ dedi.

chicken-farm.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.