LADİK’TE KAN, KÖK HÜCRE VE ORGAN BAĞIŞI

LADİK’TE KAN, KÖK HÜCRE VE ORGAN BAĞIŞI
“Ladik Kan Bağışlıyor” isimli kampanyada kan bağışı, kök hücre bağışı ve organ bağışı kabul edildi.

Samsun Sağlık İl Müdürlüğüne bağlı Organ Bağışı Koordinatörlüğü ekipleri de organ bağışı kabulü için Ladik ilçesinde 3 gün boyunca devam eden organizasyonda Türk Kızılay ekiplerinin yanında hazır bulunduğu programda. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Bafra Şubesi Basın Sözcüsü ve ayrıca Türk Kızılay’ı Canik Şubesi Yönetim Kurulu İkinci Başkanı Köksal Öner'de yerini aldı.  

img-2224-belediye-baskani.jpg


REKOR SAYIDA KAN VERİLDİ
Ladik Kaymakamı Harun Arslanargun ilçe halkının kampanyaya yoğun katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kaymakam Arslanargun “Kan bağışı, kök hücre bağışı ve organ bağışı konuşlarında ilçemizin ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Kampanyada 156 ünite kan bağışı kabul edildi. Bu yetkililerden öğrendiğim kadarıyla yaz aylarında rekor sayılabilecek bir sayı imiş. Ben de kişisel olarak kan, kök hücre ve organ bağışı yaptım. Herkesi de bu bağışları yapmaya davet ediyorum. Güzel çalışmadan dolayı Kızılay ve organ bağışı ekibine, yüksek katılımdan dolayı ilçe halkımıza teşekkür ederim” dedi.

img-2202.JPG

KAN BAĞIŞI VATANDAŞLIK GÖREVİ
Kampanyaya belediye olarak katılım sağlayan Ladik Belediye Başkanı Nurhan Yapıcı Özel kan bağışında bulundu. Başkan Özel “Kan vermenin önemini iyi anlamalı ve kan bağışında bulunulmalı. Herkesin bir gün kana ihtiyacı olabilir ve verdiğimiz kan onlarca insanın hayatını kurtarabilir. Bizde değerli meclis üyelerimizle birlikte ülkemizin kan ihtiyacının önemli bir bölümünü karşılayarak çok önemli bir hizmet sürdüren Kızılay’a kan bağışında bulunarak vatandaşlık görevimizi yerine getirdik. Sağlıklı tüm vatandaşlarımızı kan vermeye davet ediyoruz. Rabbim kimseye kaza, bela hastalık vermesin. Sağlıklı bireylerin hiç tanımadığı bir kişiye verdiği kanın ulaşmasına vesile olmak çok güzel. Emeği geçenlere ve Türk Kızılay’ında çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum " diye konuştu.

img-2253.jpg

LADİK KAN BAĞIŞNDA ÇOK DUYARLI
Türk Kızılay Samsun Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Serdar Bayram “Ladik Kan Bağışlıyor” isimli kampanyada 156 ünite kan bağışı alınarak yaz ayları için rekor sayılacak bir rakama ulaşıldığını belirtti. Bayram, “Ladik ilçemiz 18-65 yaş arası nüfusun kan bağışı oranında samsun ilçeleri arasında merkez ilçe dahil 4. sırada. Ladik halkı kan bağışına çok duyarlı. Bu kampanyada ayrıca kan bağışı için gelen vatandaşlarımızdan kök hücre ve kan bağışı da kabul ettik. Emeği geçen herkese, Sayın ilçe kaymakamımıza, Sayın Belediye Başkanımıza, ilçemizin idari amir, memurlarına kan ve organ bağışçılarımıza ekibine ve Türk Kızılay ekibinde teşekkür etmeden geçemeyeceğim” dedi. 
Köksal ÖNER
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.