LADİK AMBARHAN RESTORE EDİLİYOR

LADİK AMBARHAN RESTORE EDİLİYOR
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Ladik ilçesindeki Ambarköy içerisinde yer alan tarihi Ambarhan’ da yürütülen restorasyon çalışmaları sürüyor.

Vatandaşların hibe ettiği ambarlarla kurulan Samsun' un Ladik ilçesindeki Açık Hava Müzesi konseptli Ambarköy, geçmişle gelecek arasında köprü vazifesi kuruyor. 13 bin 700 metrekare alana sahip Açık Hava Müzesi, tahıl ambarları, köy konağı, su değirmeni, han, kapalı müze, köy kahvesi ve bölgeden toplanan tarihi taş ve ürünleri bünyesinde bulunduruyor.

a9cd4639-cc8f-4249-82f8-046ba4311048.jpg

Burada yer alan ve Selçuklu mimarisiyle inşa edilen Ambarhan ise, tarihe önemli bir ışık tutuyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu mimarisi ile inşa edilen 600 metrekarelik Ambarhan’ da yürütülen restorasyon çalışmaları ekipler tarafından titizlikle yürütülüyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından 2 ay içerisinde tamamlanacak olan restorasyon çalışmalarının ardından restorant ve yerel ürünler satış noktası olarak kullanılması planlanan Ambarhan, Ladik İlçesi’ne de önemli bir değer katacak. 

Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.