KYK’LI GENÇLERİN HALEP İÇİN

KYK’LI GENÇLERİN HALEP İÇİN
-Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun düzenlediği “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” kampanyasında toplanan 102 TIR’lık yardım, Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı törenle yola çıktı.

-Bakan Çağatay Kılıç: “Burada önemli olan kaç kolinin toplandığı değil, Asım’ın Nesli’nin varlığı”

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun düzenlediği “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” yardım kampanyasında toplanan 102 TIR yardım malzemesi, Bakan Akif Çağatay Kılıç’ın katıldığı törenle yola çıktı. Bakan Çağatay Kılıç, önemli olanın kampanya çerçevesinde kaç kolinin, kaç TIR’lık malzemenin toplandığı değil, Asım’ın Nesli’nin varlığı olduğunu vurguladı.

Gölbaşı KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda düzenlenen törende, kampanyanın Ankara ayağında toplanan 5 TIR’lık malzeme, Kızılay aracılığıyla Halep’e ulaştırılmak üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'na uğurlandı. Bakan Çağatay Kılıç’ın bir koli yardım malzemesini TIR’a yüklemesinin ardından TIR’lar yola çıktı.

Törende bir konuşma yapan Bakan Çağatay Kılıç, soğuk ama bereketli bir günde, anlamlı bir organizasyon için bir araya geldiklerini belirterek, Halep için düzenlenen yardım kampanyasına katılanlara teşekkür etti.

“Asıl önemli olan Asım’ın Nesli’nin varlığı”

Toplanan yardım miktarının çok önemi olmadığını kaydeden Bakan Çağatay Kılıç, “Burada önemli olan rakamlar değil. Genel Müdürümüzün saydığı rakamları tekrarlayıp şu kadar koli, şu kadar TIR oldu demeyeceğim. Bu kampanyanın asıl anlamı; bizim tarihimizden, değerlerimizden, geleneklerimizden gelen özelliklerimizin açığa çıkması, onların bugün dahi dünyanın şu zor halinde bile korunduğunun ve her zaman korunacağının ispatını ortaya koymanızdır. Burada önemli olan, bir koli, 2 koli gitmiş, 100 TIR gitmiş, 500 TIR gitmiş konusu değil. Neredesiniz dendiği zaman buradayız diyen Asım’ın Nesli’nin varlığı. İşte burada önemli olan bu” dedi.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi hayatta var olmasının sebebi samimiyeti”

Bakan Çağatay Kılıç, ortaya konulan işlerde samimiyetin önemine işaret ederken, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımızın 15 yıldır Türkiye’de siyasi hayatın en önünde yer almasının altındaki sırrın ne olduğunu soranlar var... Benim şahsi kanaatim samimiyet… Çünkü yüreğinden gelen, içinden gelen bir şey her zaman insanların nezdinde en çok yer bulandır. Yapmacık olan, yapmış olmak için yapılan hiçbir şeyi milletimiz kabul etmez. Onu da görür, hisseder, ferasetiyle de gerekli cevabı verir. Başbakanımız ne diyor; Laf üstüne laf değil, iş üstüne iş, taş üstüne iş koyma vaktidir”

“Toplanan her bir koli, bu milletin medeniyet yolculuğunda yerini ve değerini almıştır”

Bakan Çağatay Kılıç, Halepliler için toplanan yardımın tarihteki yerini aldığını ifade ederek, “Bu kampanya için ortaya konulan, destekle toplanan her bir koli, okyanusların içerisine atılan bir damladır. Ama o damla okyanusun içerisinde yok olmayacaktır. Çünkü, nasıl ki çınarlar yüzyıllar boyu yaşıyorsa, bizim devlet ve millet geleneğimizden, aziz Türk milletinin tarihinden gelen güç bugün hala yaşıyorsa ve biz tarihimizden gelen bu gücü ortaya koyuyorsak, işte bugün atılan bu damla, milletimizin medeniyet yolculuğunda muhakkak ki yerini ve değerini almıştır“ diye konuştu.

HALEPLİLER’E 102 TIR YARDIM

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında barınmakta olan öğrencilerin yardımlaşma ve diğergamlık duygularını harekete geçirmek, Halep’ten tahliye edilen iç savaş mağduru Suriyeliler’in hüzünlerini paylaşmak ve acil ihtiyaç duydukları insani yardım malzemelerini temin etmek amacıyla 19-30 Aralık 2016 tarihleri arasında “Halep Bizdir, Halep Bizdendir, Halep Bizimledir” adlı yardım kampanyası düzenlenmişti.

Kampanya süresince toplanan yardımlar, içeriklerine uygun olarak tasnif edilerek ve paketlerin üzerine içerik adları yazılarak il müdürlüklerinde toplandı ve Kızılay yetkililerine teslim edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.