Kuzey Yıldızı'nda kura heyecanı

Kuzey Yıldızı'nda kura heyecanı
Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan ve toplam 383 dönüm alanda 2 bin 688 konuttan oluşan Kuzey Yıldızı'nın 3. etabı kapsamında 71 daire hak sahiplerine kura ile teslim edildi.

Canik Belediyesi ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) işbirliğiyle yapılan Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşüm çalışması olan Canik Kuzey Yıldızı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında 71 hak sahibi daha dairelerine kavuştu. Toplam 383 dönüm alanda toplam 2 bin 688 konuttan oluşan 750 milyon lira bedelli projenin üçüncü etabında yer alan 72 adet konutun teslim işlemleri Canik Kültür Merkezi'nde düzenlenen kura çekimi ile gerçekleştirildi.

 

İNSANA DUYARLI ŞEHİR

Kura çekim töreninde yaptığı konuşmada, Kuzey Yıldızı projesi ile güzel bir şehirleşme örneği sunduklarını belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Biz insanın şehirleştirildiği bir medeniyetten değil, insanın şehri insanlaştırdığı bir medeniyetten geliyoruz. Biz şehirlerin de ruhu olduğuna inanıyoruz. Kuzey Yıldızı da içerisindeki sosyal donatıları, oyun alanları, hastanesi, camisi, okulları, alışveriş merkezleri ve modern binaları ile insana duyarlı bir yaşam alanıdır. Kuzey Yıldızı Projesi ile birlikte örnek bir şehirleşme örneği sunuyoruz" dedi.

 

CANİK, DÖNÜŞÜMDE MARKA

Canik'te son 14 yılda 15 binden fazla konutun yapıldığına ve ilçe nüfusunun yüzde 52 arttığına işaret eden Başkan Genç, "Bütün gayretimiz insanlarımıza eşit bir yaşam hakkı sunma yönündedir. Daha önce bu bölgede gecekondu şeklinde eski, tek katlı yapılar vardı. Şimdi insanlarımız modern bir yaşam alanına kavuştu. Canik Belediyesi sadece kentsel dönüşümde değil, kültürde, sanatta, eğitimde, sporda da dönüşümler gerçekleştiren önemli bir markadır. Canik'in ismi sadece şehrimizde ve bölgemizde değil, Türkiye genelinde ve dünyanın pek çok yerinde duyulan bir markadır" diye konuştu.

 

İNSANIN HÜKMETTİĞİ ŞEHİR

Yaptıkları kentsel dönüşümlerle sadece yeni bir şehir oluşturmadıklarını, sosyal dönüşümü de sağladıklarını dile getiren Başkan Genç, "Medeniyetin özünü oluşturan şehrin sosyal, kültürel ve mekan olarak daha yaşanılır kılınması için çalışıyoruz. Amacımız, şehrin insana değil, insanın şehre hükmettiği bir şehir kültürü oluşturmaktır. Buradan cezaevi kalktı. Bu, bu bölge için çok önemli bir adımdır. İnşallah Kuzey Yıldızı, Millet Bahçesi ile birleştiğinde daha yaşanılabilir, çevreye, kültüre, insana duyarlı bir şehir ortaya çıkacaktır. Yeni dairelerimiz vatandaşlarımıza hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

 

EKSİKSİZ BİR YAŞAM ALANI

Toplam 750 milyon liralık bütçesiyle Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projeleri arasında yer alan Kuzey Yıldızı, 383 dönüm alan üzerinde toplamda 2 bin 688 konuttan oluşuyor. İçerisinde anaokulu, ilk okulu, orta okulu, lisesi, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, spor alanları, özel hastanesi, karakolu, camisi, otoparkı, park ve yeşil alanları ile eksiksiz bir yaşam alanı olan Kuzey Yıldızı Projesi, yer sahipleriyle uyumlu bir şekilde gerçekleştirilmesi ve eski yapıların yıkılıp, yerine yenilerinin yapılması bakımından da Karadeniz Bölgesi'nde ilk olma özelliği taşıyor. Ayrıca Kuzey Yıldızı Projesi kapsamında ilk defa TOKİ tarafından yeni bir cezaevi yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.