Kuveytli Bakan, Samsun'u ülkesinde tanıtacak

Kuveytli Bakan, Samsun'u ülkesinde tanıtacak
SAMSUN'da bulunan Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Felah, kentin turizm konusunda Kuveyt'te tanıtımı, reklamı ve pazarlanması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Kuveyt Evkaf Bakan Vekili Dr. Adil El Felah, kentin turizm potansiyellerini görmek, ilçelerdeki tarihi ve turistik mekanlarda incelemelerde bulunmak üzere ailesiyle birlikte Samsun'a geldi. Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları (THY) Samsun Bölge Müdürlüğü'nün daveti üzerine şehre gelen Bakan Vekili El Fellah, Vali İbrahim Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı AK Paritili Yusuf Ziya Yılmaz ile akşam yemeğinde buluştu. Samsun'u çok beğendiğini ifade eden El Fellah, kenti Kuveyt'te tanıtmaya ve pazarlamaya hazır olduklarını söyledi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, THY Samsun Bölge Müdürü Arif Ali Gezmişoğlu, THY Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Ceylan'ın da katıldığı yemekte, Samsun ile ilgili düşüncelerini ifade eden Dr. Adil El Fellah, kentin turizm konusunda Kuveyt'te tanıtımı, reklamı ve pazarlanması için ellerinden gelen her türlü çalışmayı yapmaya hazır olduklarını belirtti. Ancak öncelikle kentin turizm potansiyellerini ve avantajlarını tam manasıyla öğrenmeleri gerektiğini dile getiren Bakan Vekili Dr. El Fellah, "Samsun'un tanıtılması için ülkemizde elimizden geleni yaparız ve turizme hazırız. Buraya hangi yaş aralığındaki gençler gelebilir? Aileler nasıl kalabilir? Nasıl tatil yapabilirler? Tedavi amaçlı gelenler nereye gidebilir? gibi bilgileri bilmemiz lazım ki ona göre hareket edelim. Mesela kışın, yazın veya her vakit gelebilirler mi? Turizm çok kapsamlı bir konu. Bunları bilirsek ona göre program ayarlayabiliriz. Kuveyt'te bir araştırma şirketi var. Bu şirketler turizm konusunda araştırma yapıyorlar. Samsun ilgi ilgili bir araştırma yaptırabiliriz. Türkiye'ye gelen Arap turistler üzerinde araştırma yaptırabilir, daha çok neden geldiklerini öğrenebiliriz. Bunları öğrendikten sonra Samsun'un artı ve eksiklerini görüp ona göre hareket edebiliriz. Bu araştırmaya göre pazarlama, tanıtma ve tatil programı hazırlanabilir. Daha sağlıklı ve detaylı araştırma ortaya çıkabilir" dedi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da Bakan Vekili El Fellah'a kentin tarihi ve turistik potansiyelleri ile doğal ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi verdi. Kentin Karadeniz Bölgesi'nin en büyük metropol şehri olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Samsunumuzu turizm yönünden de geliştirmek ve var olan potansiyellerimizi gün ışığına çıkarmak istiyoruz. Bunun için özellikle ilçelerimizdeki eksikliklerimizi gidermek için 2 yıllık turizm eylem planları hazırlayarak, hızla yatırımlara başlayacağız. Bunun dışında şehrimiz, doğal ve turistik açıdan olduğu gibi tarihi ve kültürel bakımdan da köklü bir geçmişe sahip. Bunu geçmişten günümüze kalan eserlerimizden görmek mümkün, Samsun, yakın zaman içinde turizmde önemli bir seviyeye gelecek. Bunda Arap ülkelerinin önemli katkısı olacağını biliyoruz. O nedenle Kuveyt'te Samsun'un turizm alt yapısının tanıtılması ve anlatılması için sizlerden de destek bekliyoruz" diye konuştu. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.